COMENCEN LES VACANCES DE NADAL

L’últim dia del curs abans de les vacances de Nadal l’aprofitem per a fer un esmorzar i realitzar activitats de germanor amb una gincama organitzada per l’alumnat de 4t ESO.
Tota la Comunitat Educativa us desitja que passeu unes Bones Festes i que… Llegeix més»

L’ARBRE DELS DESITJOS

Et vull proposar una activitat que vol servir per treballar la reflexió i la concentració.
T’imagines que poguèssis demanar un desig i fos segur que el puguèssis tenir? Doncs avui et convidem a que pensis una estona i amb força en allò que t’agradaria aconseguir.… Llegeix més»

PREMI ALS TREBALLS DE RECERCA

La Universitat de Lleida, en la 15a edició dels premis als Treballs de Recerca d’Estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, ha otorgat la primera menció de l’àrea Agroalimentària a la nostra alumna Salma El Ouardi Laachiri pel treball que porta per títol… Llegeix més»

TALLERS D’EMPRENEDORIA

El divendres 9 i 16 de novembre, els alumnes de 3r d’ESO de l’optativa Emprenedoria, han realitzat dos tallers de generació d’idees amb l’especialista Juanjo Pérez.
Aquests tallers s’emmarquen dins del programa d’emprenedoria als instituts implementats per la Comunitat de municipis del Segrià Sec.
Moltes gràcies Juanjo… Llegeix més»

DINAMITZEM ELS ESBARJOS DE L’INSTITUT

En les darreres setmanes els esbarjos de l’Institut han canviat força gràcies a una bona iniciativa d’alguns professors.
Ja fa temps que hi donàvem voltes, sempre ens havíem repetit que els esbarjos en un pati petit porten a conflictes que s’arrosseguen a les aules. Per intentar… Llegeix més»

Inici del nou curs – Nou Treball entre iguals

El passat dimecres 3 d’octubre es va iniciar el nou Treball entre iguals, TEI, d’aquest curs. Aquest any, el curs escollit per a realitzar l’acompanyament és 3r de la ESO. Aviat us informarem de moltes més activitats i esperem que gaudiu de les primeres imatges.

    Llegeix més»

SORTIM A LA REVISTA AULA DE SECUNDARIA

La revista Aula de Secundaria del mes de març ha publicat un article sobre el projecte ‘Escriptura creativa’ que es va dur a terme a l’institut de Seròs pels mestres Noemí Font, Montse Zanuy, Alba Guiral, Mercè del Barrio i Laura Martí.
Volem felicitar-les i encoratjar… Llegeix més»

SETMANA DELS CRÈDITS DE SÍNTESI

Aquesta setmana, els nostres alumnes estan viatgers. La setmana dels crèdits de síntesi ha arribat i us en volem fer un tastet. Aquí us posem imatges des de Madrid, Girona, Manresa i Barruera. L’alumnat que no ha pogut anar també han fet diferents sortides… Llegeix més»

Vols ser donant?

L’alumna Yasmina Fathi de 1r de batxillerat ha fet una petita xerrada als companys de 1r i 2n de batxillerat sobre la donació i el transplantament, un aspecte que hem tractat a la matèria de Cultura Científica i que ella coneix molt d’aprop. L’objectiu era… Llegeix més»

El 28 de febrer no obrim el centre

Atès que les autoritats competents han anul·lat el servei de transport escolar per demà dimecres 28 i que recomanen minimitzar el traslat en vehicles particulars per tal d’evitar accidents innecessaris i tenint en compte que el 75% de l’alumnat i la major part dels professionals… Llegeix més»

`Èxit del dia de portes obertes!

El passat dia 20 de febrer l’Institut de Seròs va organitzar la Jornada de Portes Obertes!
Tota la comunitat educativa es va involucrar per a donar a conèixer tots els racons del centre i gran part de les activitats que s’hi porten a terme tant a… Llegeix més»

NOVA ACTIVITAT ROBÒTICA

L’AMPA de l’institut oferta del centre a partir de gener una activitat de robòtica els dimarts per la tarda (inicialment de 15h15 a 16h45’). Si esteu interessats retorneu el full signat a consergeria el dia 8 de gener i us convocarem a una reunió informativa.
Llegeix més»

Sorteig de samarretes!

Us informem dels nombres guanyadors de les samarretes:
SAMARRETA SAÚL CRAVIOTTO: COLOR TIRA GROGRA  : 2088
SAMARRETA MARC MÀRQUEZ: COLOR TIRA GROGA : 1276
Si teniu la tira guanyadora, poseu-vos en contacte amb l’Institut en horari feiner.
Gràcies a tots per participar i enhorabona als guanyadors!
 

Sorteig per a la Marató 2017

Els alumnes de Batxillerat col·laboraran amb la Marató de TV3 amb

el SORTEIG de dos samarretes, una de Marc  Márquez i l’altra de

Saul  Craviotto. Animeu-vos a participar!

La Castanyada segons els alumnes de 3er ESO

La Castanyada és una festa popular que es celebra a Catalunya el dia abans de Tots Sants i la tradició diu que cal menjar castanyes.
Com cada any, els professors s’han anat reunint per organitzar aquest dia per unir-nos a tots, per tal d’obtenir un bon… Llegeix més»

Castanyada 2017

 

Dimarts 31 d’octubre celebrarem la castanyada a l’Institut Seròs.

De8.30 a 11.30 hi haurà classe ordinària com qualsevol dimarts, tret de l’alumnat de 4t que destinarà aquest temps a la preparació de la festa.

Després anirem plegats al camp de futbol on els organitzadors ens serviran entrepans, castanyes i un refresc.

Aquest any, tal com venim fent des del 2014, també col·laborarem amb la fundació “Save the Children” participant en la XIV Cursa Quilòmetres de Solidaritat. Els diners recollits, juntament amb els que sobrin dels esmorzars seran enviats a la fundació. Aquest any els destinarà a combatre la fam al Sudan del sud, que actualment es troba en situació d’emergència internacional.

A més de l’aportació d’un euro per  a la inscripció, durant els darrers 10 dies els delegats i delegades de cada grup han anat recollint, amb una guardiola, donatius dels companys i companyes de classe

En acabar la cursa al camp de futbol, l’alumne rebrà un carnet signat pel centre  justificant el nombre de voltes que ha fet i la quantitat de l’aportació feta, per tal que vosaltres n’esteu assabentats.  A més a més, rebran un diploma de participació.

A les 14.30 h  tornarem tots junts cap al centre per tal d’agafar les motxilles i tornar cap a casa.

El millor del nostre Hort

Durant aquest curs l’alumnat de 1rA i 2nA de l’Institut hem estat cuidant l’hort escolar ecològic. Aquest hort es va començar el curs passat pels alumnes de 4t. A l’octubre ja vam començar a recol·lectar hortalisses plantades abans de l’estiu: raves, mongetes verdes, albergínies i pastanagues. Aquestes van ser les nostres primeres collites!!!!! A més, durant tot el curs hem anat plantant diferents hortalisses: enciams, apis, escaroles, alls, cebes de calçot, coliflors, cols…. També vam sembrardiversos tipus de llavors: julivert, pèsols, raves,  pastanagues, espinacs... Ara hi ha plantats cultius d’estiu: tomàquets, pebrots, carabassons, cogombres, mongetes i albergínies. 

Aquí teniu una selecció de les millors fotos per a que observeu l’evolució de l’hort durant tot el curs!!!

Activitats del Departament d’Experimentals

A totes les matèries del Dept. de Ciències Experimentals s’han realitzat les pràctiques de laboratori relacionades amb el currículum durant tot el curs. Ho creiem fonamental per completar l’aprenentatge.

S’han dut a terme activitats de Treball Cooperatiu a les diferents matèries per tractar els diversos continguts. A la comuna de 1r de Batxillerat “Cultura Científica” s’ha treballat cooperativament durant tot el curs.

El nostre departament vam tenir la sort d’acollir a l’exalumna Núria Baró per fer les pràctiques del Màster de Secundària, i ens va enriquir molt tant acadèmica com personalment. Va participar especialment en 1r i 3r d’ESO i 1r de Batxillerat. L’alumnat va gaudir molt de la seva participació i al centre estem molt orgullosos de la seva trajectòria acadèmica i professional. Li desitgem tota la sort del món!!!

Mercè López

Ciència al Pati

A l’Escola “Miquel Baró” de Seròs

El dia 8 de juny vam celebrar el dia de la Ciència al pati de primària de l’escola “Miquel Baró” de Seròs. Va ser una iniciativa començada el curs passat i que hem repetit amb moltes ganes.  Per una banda alumnat de 1rA i 2nA encarregats de l’hort escolar ecològic en van fer una visita guiada, i per l’altra banda l’alumnat de l’escola va poder gaudir dels experiments que havien preparat els companys d’ESO.

Orles 4t d’ESO

Gimcana final de curs

Hem acomidat el curs 2016-2017 amb una Gimcana organitzada pels alumnes de 1r de Batxillerat i la Comissió d’Escola Verda.

Premis a Treballs de Recerca UdL

La Universitat de Lleida ens ha comunicat que el treball de recerca Aliments funcionals: estudi d’emulsions enriquides amb β-carotè de la Pilar Perpiñan ha estat un dels guanyadors de la XIV edició dels Premis a Treballs de Recerca d’Estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior. Els premis es lliuraran al novembre del curs vinent. Tornem a felicitar a Pilar pels seus brillants resultats acadèmics!!!

Suuuuuper!

Elles sont Marta Aresté et Estel Espasa. Il faut parler d’elles car elles ont réussi (avec des qualifications excellentes!) le Diplôme d’Études en Langue Française DELF A2 reconnu par le Ministère de l’Éducation Nationale en France et partout dans le monde. Toutes nos félicitations à ce couple si travailleur et sympa!!!

Elles són la Marta Aresté i l’Estel Espasa. Hem de parlar d’elles ja que han obtingut (amb unes notes excel.lents!) el títol oficial DELF A2 reconegut pel Ministeri d’Educació Nacional a França i per tot el món. Les nostres felicitacions a aquestes noies tan treballadores i simpàtiques!!!

DSC_0066