BOOKFACE PER SANT JORDI

El fenomen Bookface neix l’any 2014, a la New York Public Library. Consisteix a fer fotografies a persones,
canviant les cares (o altres parts del cos ) per portades de contes o llibres, amb l’objectiu de donar-los a
conèixer d’una manera divertida i poc convencional. Aquí us… Llegeix més»

PICA LLETRES 2021

Experiència de les alumnes de 3r d’ESO al Pica Lletres 
El Pica Lletres és un concurs destinat a l’aprenentatge de la llengua catalana. Es tracta de lletrejar paraules de dificultats ortogràfiques agrupades en diferents nivells; per cada nivell s’atorga una puntuació.
El passat dimecres, 10 de març,… Llegeix més»

PORTES OBERTES

La jornada de portes obertes per als pares a l’INS Seròs serà el dimarts 16 de març dada propera a l’inici del període de preinscripció (17 de març). Serà telemàtica i tindrà lloc entre les 19.00 i les 20.00 hores aproximadament.
Si esteu interessats en assistir-hi ho podeu… Llegeix més»

NORMATIVA CLASSES TELEMÀTIQUES

 1. L’assistència a les classes telemàtiques és obligatòria. Si algú no pot assistir a una classe “online”, ha de justificar degudament l’absència pels canals habituals. Si no es fa una notificació oficial, constarà com a falta d’assistència.
 2. Cal ser puntual a l’aula virtual.
 3. Cal tenir operativa la càmera… Llegeix més»

NOVA ESTACIÓ METEOROLÒGICA A L’INSTITUT

Aquesta setmana hem instal·lat a la teulada de l’Institut una nova estació meteorològica que incorpora les últimes tecnologies del moment.
En les properes setmanes podrem engegar projectes interessants amb aquesta nova tecnologia.
Si voleu fer el seguiment de les dades desde casa aquí us deixem l’enllaç.

 

HISTÒRIA DE LA CATAPULTA 2.0

Aquesta setmana els estudiants de la 2a i 3a ESO han après les bases de la catapulta (trebutchet) i han estat capaços d’experimentar amb diversos models funcionals fets per escalar, incloent la famosa catapulta dissenyada per Leonardo da Vinci. També han conegut l’equipament d’un soldat… Llegeix més»

“HOY ES AYER, PARA DECIR MAÑANA”

Els alumnes de 4t ESO han fet uns treballs preciosos de poesía castellana.
Aquí  teniu un exemple a partir d’ un poema, Luis García Montero, “Hoy es ayer, para decir mañana”
Fins aviat! I a veure si un dia tornen les abraçades que tenim ” oblidades”.
Llegeix més»

PROJECTE EMBOLCALL SOSTENIBLE

Durant aquest primer trimestre, l’alumnat de 1r d’ESO, en un projecte transversal de Tecnologia amb E.Visual i Plàstica, ha desenvolupat un projecte anomenat “Embolcall Sostenible”.
Davant la problemàtica de l’ús desmesurat de paper d’alumini als esmorzars, i afegint el fet que en el nostre centre tenim… Llegeix més»

Reconeixement a la biblioteca escolar del centre

Aquesta setmana ens han lliurat el segell digital de bona pràctica de biblioteca escolar en reconeixement a la bona tasca que es realitza a la biblioteca escolar del centre.
Aquest segell indica que la biblioteca compleix amb els objectius següents:

 • Detectar bons models de funcionament de biblioteques de centres educatius de… Llegeix més»

Treballs guardonats

El passat divendres el CRP del Segrià va deliberar els guanyadors del “Concurs d’Arts Plàstiques “Les mil i una nits”…i estem d’enhorabona! tres dels nostres alumnes van ser guardonats!
 
1rpremi          Joan Cercós per “L’Alí Babà arriba a la cova”
2n premi        Norudine Merimi i el seu dibuix… Llegeix més»

Pla organització centre

Adjuntem la darrera actualització del pla d’organització de centre on podreu observar detallades les instruccions més importants de funcionament de centre i el pla de treball de les matèries d’ESO i Batxillerat en previsió dels diferents escenaris que es poden presentar a causa de la… Llegeix més»

Som Erasmus!

L’INS Seròs ha estat seleccionat per participar en el programa Erasmus+ amb el seu projecte titulat «First step towards Europe». El projecte tindrà una duració de dos cursos (2020-2022) i donarà a cinc docents del nostre institut l’oportunitat de millorar les seves competències professionals mitjançant… Llegeix més»

Estrenem aulari!

Com be sabeu iniciem el curs amb l’edifici modular ampliat per l’afegit d’una unitat molt similar a l’anterior i que suposa per l’institut poder disposar de quatre aules més, d’un espai de consergeria i un pati suficient per a l’alumnat. Tot molt ben condicionat i… Llegeix més»

Comencen les classes!

Benvolgudes famílies
Estrenem nou aulari per l’alumnat de 4t. Aquest cap de setmana arribaran les taules, cadires, pissarres i projectors. Esperem completar l’adequació dels espais el proper dilluns i fer la neteja i desinfecció per tal de començar el curs amb totes les garanties. Per tant,… Llegeix més»

AMPA Material, llicències i quota

Bon dia,

Com cada any L’AMPA de l’institut de Seròs col.labora amb el centre per contribuir al bon funcionament del centre i afavorir l’aprenentatge dels nostres fills i filles i el seu benestar al centre.
Per aquest motiu us passem per l’aplicació TokApp el pagament anual respectivament a… Llegeix més»

TokApp. Pagament matrícula

Avui dia tenir cura de la privacitat en la comunicació és una necessitat. Per això, per mantenir un contacte eficaç i respectant les lleis i regulacions de protecció de dades, en un futur proper enviarem totes les nostres comunicacions a través de TokAppSchool.
D’aquesta manera, rebreu… Llegeix més»

Treballem per projectes

Recollim els fruits de l’esforç en la innovació i la formació del professorat. Després de set cursos fent formació continuada, el claustre ha integrat el treball per projectes com una metodologia més en tots els nivells de l’ESO.… Llegeix més»

Matrícula 1r i 2n de Batxillerat

D’acord amb el calendari de Preinscripció i Matrícula del curs 2020/21, l’alumnat que vol cursar el Batxillerat ha de formalitzar la matrícula pel proper curs del 8 al 10 de juliol per la qual cosa els fem arribar la relació de tota la documentació necessària perquè puguin… Llegeix més»

Matrícula 2n, 3r i 4t ESO.

D’acord amb el calendari de Preinscripció i Matrícula del curs 2020/21, l’alumnat que actualment està cursant la ESO ha de formalitzar la matrícula pel proper curs del 6 al 10 de juliol per la qual cosa els fem arribar la relació de tota la documentació necessària… Llegeix més»

Matrícula i llibres

Dates de matrícula:

 • 2n, 3r i 4t ESO del 6 al 8 de juliol inclosos
 • Batxillerat: 8 al 10 de juliol

Quan tinguem publicat el procediment al web informarem per aquest eBando.
Per qualsevol consulta us podeu adreçar al correu matricula@insseros.cat o bé al centre de dilluns a divendres de… Llegeix més»

Informes avaluació i reclamacions

Els tutors i tutores han anat enviant els informes avaluació via Weeras durant aquesta setmana. Avui els darrers: 1r ESO i 1r Batxillerat.
Juntament amb els butlletins els tutors han enviat les tasques de recuperació de les matèries pendents de l’ESO. Aquestes tasques s’han de lliurar… Llegeix més»

COL·LABORACIÓ AMB TEACHERS FOR FUTURE SPAIN

Enguany, el nostre centre ha col·laborat amb Teachers for Future Spain  (Profes por el futuro). En reconeixement a la nostra participació  al seu programa “Recreos Residuos Cero” ens han enviat un diploma d’agraïment reconegut pel  Ministerio Para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.
Esperem poder seguir col·laborant… Llegeix més»

INSCRIPCIONS 1R ESO

Informem que tothom que s’ha preinscrit es podrà matricular al centre. Al web i aquí anirem publicant, amb temps suficient, la informació necessària per la matrícula i la preparació del curs.
Moltes gràcies a totes les famílies que confieu en nosaltres!

REPTES ESCOLA VERDA

Recordeu els Reptes d’Escola Verda?? Podeu participar durant tot aquest mes!! LandArt, Biodiversitat, Compostatge, eco-paraula, còmics,…
 
Voteu l‘eco-paraula de l’any al següent formulari: https://forms.gle/XAcJqaQfKYCA7TcJ7
 
Us atreviu a respondre el  qüestionari sobre biodiversitat???

en castellà: https://www.worldenvironmentday.global/es/sabias-que/prueba-tus-conocimientos 
o en anglès https://www.worldenvironmentday.global/did-you-know/take-quiz

I si… Llegeix més»

CONSELLS CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Des del Comitè de Coordinació en matèria de violència masclista, del qual forma part el Departament d’Educació, la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra ens ha demanat que us trametéssim uns consells per a les famílies i el conjunt de la comunitat educativa de… Llegeix més»

CONTES PER TELÈFON

Us fem arribar les produccions que van fer els alumnes d’una de les propostes del departament:
CONTES PER TELÈFON.
Us heu adonat que ara estan molt de moda els contes per telèfon? Aquests dies els infants agraeixen aquestes
activitats i estan molt contents de poder veure com apareixen… Llegeix més»

COMUNICAT ALS PARES

Benvolguts pares i mares,
 
El present comunicat és per informar d’algunes dates i qüestions importants.
Entre el 19 i el 22 de maig el centre estarà obert únicament per atendre la preinscripció presencial de l’alumnat de 1r d’ESO. La normativa de prevenció vigent prohibeix l’entrada al centre… Llegeix més»

Preinscripció a 1r ESO

Recordem que des del dia 19 al 22 de maig entre les 9.00 i les 13.00 estarem al centre per atendre tothom que hagi de fer  preinscripció a 1r d’ESO de forma presencial.  Cal demanar hora trucant al 973780275 o al 717775021. Us agrairem que… Llegeix més»

Proves d’accés a cicles

Inscripció: del 13 (a partir de les 9 h) al 21 de maig de 2020 !
Pagament de la taxa: fins al 22 de maig de 2020 (abans de les 22 h)
Llista provisional d’admesos i exclosos: a partir del 5 de juny de 2020
Presentació de la documentació mitjançant un correu electrònic a la bústia corporativa del centre seu triat per fer la prova: del 8 al 18 de juny de 2020
Llista… Llegeix més»

Servei d’atenció telefònica d’informació i orientació en la tria d’estudis

El Departament d’Educació impulsa el projecte “Al teu costat en la tria educativa” per oferir, en format virtual, el servei d’informació i orientació acadèmica que cada any oferia en el marc del Saló de l’Ensenyament.

Tots els nous materials audiovisuals, propostes interactives i informació actualitzada dels diferents itineraris educatius es podran consultar al web del Departament i també al web Estudiar a Catalunya a partir del 18 de maig.

A més a més, del 18 de maig al 29 de maig el Departament d’Educació organitza un servei gratuït d’atenció telefònica (telèfon 900 929 299, de 10 a 13 hores i de 15 a 18 hores), en què un equip d’orientadors professionals, de forma voluntària, atendran els alumnes de 4t d’ESO i/o les seves famílies, dels centres públics i concertats, per acompanyar-los en la tria dels estudis.

PORTES OBERTES

Aquest  és el vídeo de presentació del nostre centre a la jornada de portes obertes del curs passat. El van fer un grup de tres alumnes de 2n d’ESO liderat per Jesús Ibars de Seròs. Parlen els nostres nois i noies… Llegeix més»

STEAM A 2 ESO

Els alumnes de 2n d’eso que fem STEAM, tot i estar confinats a causa de la situació que estem vivint, no hem deixat d’aprendre i treballar… però des de casa! Us deixem un vídeo on us mostrem una part del nostre treball i els resultats.
Llegeix més»

SPRING IN CONFINEMENT!

Hem viscut moltes hores, dies i setmanes en confinament. També, hem canviat d’estació de l’any. Per això, hem volgut fotografiar un moment relacionat amb la primavera que ens acompanya aquests dies tant excepcionals per tothom.
Us deixem una petita mostra.

INTERCANVI A GRENOBLE

El dia 12 de gener va ser l’inici d’una de les millors experiències de la meva vida. Els meus pares em van portar fins l’aeroport de Barcelona per agafar un vol fins a Lyon, on em recolliria la meva família d’intercanvi, amb qui estaria convivint… Llegeix més»

DESCANSEM

Benvolguts,
Com bé sabeu, la propera setmana, fins el dimarts 14 d’abril correspon a un període no lectiu del calendari escolar. Malauradament aquest any no podrem gaudir les festes com ens hauria agradat. Tot i això, nosaltres aturem l’acompanyament telemàtic i no proposarem feina per l’alumnat… Llegeix més»

Com podem fer l’acompanyament escolar a casa?

 • Tenint una bona comunicació amb l’escola actuant de manera coherent i coordinada.
 • Disposant d’un espai d’estudi a casa ben il·luminat, sense sorolls ni objectes que puguin distreure els vostres fills.
 • Ajudant els vostres fills a marcar-se objectius i a planificar-se per aconseguir-los.
 • Sent exigent amb les seves possibilitats… Llegeix més»

MISSATGE PER ALS ALUMNES

Benvolguts alumnes de l’Institut de Seròs.
L’equip docent us volem enviar un missatge d’ànim i optimisme ens aquests dies difícils.
Aprofiteu aquesta oportunitat per crèixer com a individus, no defalliu i seguim endavant.
Tot anirà bé.
Ens veiem aviat.
MISSATGE PER ALS ALUMNES
 

SORTIDES DEL 12 DE MARÇ

El passat dimecres l’Institut de Seròs va realitzar una jornada plena de continguts interessants. Cada curs s’organitza i visita  un lloc concret on es realitzen un seguit d’activitats per treballar fora alguna de les matèries que imparteixen durant l’any.
Aquest cop hem viatjat a Tremp, visitat… Llegeix més»

FIRST LEGO LEAGUE

Aquest curs hem participat per primer cop a la First Lego Girls.
Ha estat gràcies a una beca concedida per la Fundació Scientia  en el marc del projecte GIRLS FIRST, una iniciativa per fomentar les vocacions STEM entre les noies de 4 a 18 anys. A través d’aquesta iniciativa… Llegeix més»

PROJECTE LECTOR A L’INSTITUT DE SERÒS

L’Institut de Seròs té com a objectiu estratègic la millora de l’èxit escolar de tot l’alumnat. I ho fa potenciant la lectura sistemàtica per augmentar la comprensió i el desenvolupament de l’hàbit lector dels joves. Per això dedica 20 minuts cada dia a la lectura… Llegeix més»

INFORMACIÓ SOBRE EL CORONAVIRUS

El Departament d’Educació està en contacte permanent amb el Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
El Departament de Salut ha publicat aquests materials en relació al coronavirus per tal de donar, de forma molt didàctica, informació sobre aquest virus i consells sobre com… Llegeix més»

CARE SANTOS A L’INS SERÒS

Demà a la una tenim trobada amb l’escriptora Care Santos que ens visita per parlar de llibres, adolescència i vida. Care Santos és una aposta segura de lectura del nostre centre. Les seves històries conecten amb el jovent i els enganxen a llegir.
Care Santos ha… Llegeix més»

DIA INTERNACIONAL DE LA LLENGUA MATERNA

Avui, amb motiu del dia de la llengua  al centre realitzem diverses activitats. Destaquem la visita la Dra. Carme Junyent. Professora de la UB, experta en llengües africanes i en lingüística en general. Va estudiar filologia a la Universitat de Barcelona. Després va completar la seva formació… Llegeix més»

PROBLEMES A L’ESPRINT

Els alumnes de 1r i 2n ESO han participat en la ginkama de Problemes a l’Esprint. És una gran oportunitat per veure quins és el nivell de tots plegats i enfrontar-los a la resta de la comunitat d’alumnes.

EL SECTOR PRIMARI A 3R ESO EN ANGLÈS

A l’aula de Ciències Socials en anglès a 3r d’ESO. Hem après i revisat vocabulari específic del Sector Primari, un sector econòmic tant pròxim del nostre entorn i imprescindible alhora.
Doncs, hem treballat de forma individual, grupal cooperant i competint alhora. A través d’activitats de combinació de… Llegeix més»

3rd ESO Social Science 

L’alumnat de 3r ESO a l’aula de Ciències Socials en anglès, ha elaborat un tríptic, entre altres tasques, sobre el seu municipi o la seva ciutat natal. 
D’aquesta manera hem introduït conceptes i vocabulari dels sectors econòmics i l’entorn. Tenim exemples de Llardecans, Seròs, Soses, la… Llegeix més»

1st ESO Social Science 

A l’aula de Ciències Socials en anglès a través de la metodologia AICLE, hem vist durant el primer trimestre, d’on surt part del que aprenem als llibres d’Història i Geografia. S’elabora coneixement històric a partir de les fonts històriques: materials, gràfiques, orals i escrites. Ho… Llegeix més»

RECONEIXEMENT A L’ESFORÇ

La Universitat de Lleida, en la  XVI  edició dels Premis als Treballs de Recerca d’Estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, ha atorgat la primera menció de l’àrea Tecnològica al nostre ex alumne Àngel Baró Noguero pel treball que porta per títol Disseny i muntatge d’una màquina… Llegeix més»

VIATGE AL NOSTRE PASSAT ROMÀ

Els alumnes de llatí de 4t ESO i 1r de Batxillerat hem visitat el jaciment arqueològic de Vil·la Fortunatus (al terme de Fraga), una vil·la romana de referència al món hispànic.

SIGUEM RESPONSABLES

Benvolguts pares i mares,
 
A l’hora d’esmorzar a l’escola ens trobem amb una sèrie de productes envasats que tenen més d’un embolcall i generen molts residus. Tots ens hauríem de sensibilitzar de la necessitat de dur esmorzars saludables, reduir la quantitat d’envasos per preservar el nostre… Llegeix més»

LA POBLACIÓ. PROJECTE SOCIALS EN ANGLÈS 2N ESO

Us volem presentar el projecte que s’ha portat a terme durant el primer trimestre a la matèria de Socials de 2n ESO en anglès.
Els alumnes han aprés moltíssímes coses sobre la Població tot treballant i practicant  la llengua anglesa.
Anirem presentant-vos més iniciatives properament.

PINTEM GRAFFITI SKYLINE AL PATI

Avui tocava compartir les aules i moltes matèries han col·laborat per incloure activitats per als alumnes alemanys.
Destaquem el Graffiti del Skyline Seròs Bremen que han pintat al pati. Ha quedat xulíssim!

INTERCANVI AMB ALUMNES ALEMANYS DE BREMEN

Avui comença l’intercanvi amb alumnes alemanys de l’Institut  Findorff de Bremen (Alemanya).
Són unes jornades de germanor i d’enriquiment personal que esperem us agradin.
Anirem informant de totes les activitats que es realitzin aquests dies.
 

2a TROBADA TEI

Les parelles TEI de 1r i 3r d’ESO han col·laborat per fer construccions amb espaghettis. El resultat ha estat fantàstic.
Felicitats!!!!!!

LLIURAMENT DE DIPLOMES AL PdC

Lliurament de diplomes amb els alumnes del Pdc per l’activitat d’aprenentatge-servei desenvolupada a l’ajuntament de Seròs al llarg d’aquest curs. Volem agraïr als responsables del consistori la seva ajuda i predisposició i al nostre alumnat la voluntat i l’esforç amb que han participat.

VISITA DELS AGENTS RURALS

Aquest divendres es han visitat els agents rurals per explicar-nos quines feines porten a terme per tenir cura del nostre entorn.
Han realitzat xerrades a 1r ESO i a 3r ESO sobre la prevenció dels incendis i la vigilància de la nostra fauna salvatge.
També ens han… Llegeix més»

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

Aquesta setmana hem celebrat el dia mundial del Medi Ambient amb un munt d’activitats transversals a totes les matèries i cursos de la ESO.
El dimecres 5 de juny, vam celebrar-ho amb un esmorzar saludable a la zona de barbacoes del poble i amb una gran… Llegeix més»

13a CIÈNCIA AL CARRER

El passat dissabte l’institut de Seròs va posar el seu granet en l’organització de la 13a Ciència al Carrer.
Els alumnes van portar els seus experiments i van compartir una estona de ciència amb la resta de centres i visitants.
El millor, l’ambient i la gresca que… Llegeix més»

SETMANA DE L’ACTIVITAT FÍSICA

Aquesta setmana a l’institut hem preparat un munt d’activitats per cel·lebrar el dia de l’Activitat Física.
Caminada amb els alumnes de 2n ESO, concursos de salt de corda i acrossport, contrarellotge de pujar escales, campionat de korfball i un esmorzar saludable per ignaugurar el nou bar.
Tots… Llegeix més»

ÈXIT DE LA JORNADA DE PORTES OBERTES

El dimarts 26 de març, vam convidar als alumnes tutores, pares i mares de les escoles adscrites al nostre institut a la jornada de portes obertes. Són les escoles:
Jaume Miret de Soses, Francesc Feliu d’Aitona, Miquel Baró de Seròs, L’Otogesa de Maials, Sant Jaume de… Llegeix més»

LOGOTIP DEL PLA D’ENTORN

El Pla Educatiu d’Entorn Baix Segrià ja té logotip.
El dimarts 26 de març, durant la jornada de portes obertes de l’institut i aprofitant la trobada amb els pares i mares de les escoles, la sra. M.Àngels Morera, Coordinadora del Pla,  va lliurar el diploma i… Llegeix més»

CONTES DE L’AULA D’ACOLLIDA

Els alumnes de l’aula d’acollida hem estat treballant en un projecte sobre les llengues del món i per concloure’l hem elaborat, agrupant-nos per nacionalitats, un conte del nostre pais d’origen amb imatges i escrit en català i en la nostra llengua materna. Els contes són… Llegeix més»

XERRADA PENSAMENT COMPUTACIONAL

El professor Florenci Pla de la Universitat d’Andorra ha impartit xerrada, molt amena, sobre el pensament dels computadors i la importancia dels robots en la transformació del món a l’alumnat de 4t d’ESO. Ens preparem per al futur i donem orientació professional de qualitat.

LEGO WEDO ROBOTS

2nd of ESO STEM students have constructed Lego WeDo robots. They have worked cooperatively through 4 phases: exploring, creating, testing and sharing.
The robots were chosen to solve a problem:
• “Sort to Recycle”robot, to solve the problem “How can you improve recycling methods to reduce waste?”
•… Llegeix més»

SORTIDES DEL 6 DE FEBRER

El passat dimecres l’Institut de Seròs va realitzar una jornada plena de continguts interessants. Cada curs s’organitza i marxa a un lloc concret on es realitzen un seguit d’activitats per treballar fora alguna de les matèries que imparteixen durant l’any.
Aquest cop hem viatjat a Sitges,… Llegeix més»

PREMI ALS TREBALLS DE RECERCA

La Universitat de Lleida, en la 15a edició dels premis als Treballs de Recerca d’Estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, ha otorgat la primera menció de l’àrea Agroalimentària a la nostra alumna Salma El Ouardi Laachiri pel treball que porta per títol… Llegeix més»

TALLERS D’EMPRENEDORIA

El divendres 9 i 16 de novembre, els alumnes de 3r d’ESO de l’optativa Emprenedoria, han realitzat dos tallers de generació d’idees amb l’especialista Juanjo Pérez.
Aquests tallers s’emmarquen dins del programa d’emprenedoria als instituts implementats per la Comunitat de municipis del Segrià Sec.
Moltes gràcies Juanjo… Llegeix més»

DINAMITZEM ELS ESBARJOS DE L’INSTITUT

En les darreres setmanes els esbarjos de l’Institut han canviat força gràcies a una bona iniciativa d’alguns professors.
Ja fa temps que hi donàvem voltes, sempre ens havíem repetit que els esbarjos en un pati petit porten a conflictes que s’arrosseguen a les aules. Per intentar… Llegeix més»

Inici del nou curs – Nou Treball entre iguals

El passat dimecres 3 d’octubre es va iniciar el nou Treball entre iguals, TEI, d’aquest curs. Aquest any, el curs escollit per a realitzar l’acompanyament és 3r de la ESO. Aviat us informarem de moltes més activitats i esperem que gaudiu de les primeres imatges.

  Llegeix més»

SORTIM A LA REVISTA AULA DE SECUNDARIA

La revista Aula de Secundaria del mes de març ha publicat un article sobre el projecte ‘Escriptura creativa’ que es va dur a terme a l’institut de Seròs pels mestres Noemí Font, Montse Zanuy, Alba Guiral, Mercè del Barrio i Laura Martí.
Volem felicitar-les i encoratjar… Llegeix més»

SETMANA DELS CRÈDITS DE SÍNTESI

Aquesta setmana, els nostres alumnes estan viatgers. La setmana dels crèdits de síntesi ha arribat i us en volem fer un tastet. Aquí us posem imatges des de Madrid, Girona, Manresa i Barruera. L’alumnat que no ha pogut anar també han fet diferents sortides… Llegeix més»

Vols ser donant?

L’alumna Yasmina Fathi de 1r de batxillerat ha fet una petita xerrada als companys de 1r i 2n de batxillerat sobre la donació i el transplantament, un aspecte que hem tractat a la matèria de Cultura Científica i que ella coneix molt d’aprop. L’objectiu era… Llegeix més»

El 28 de febrer no obrim el centre

Atès que les autoritats competents han anul·lat el servei de transport escolar per demà dimecres 28 i que recomanen minimitzar el traslat en vehicles particulars per tal d’evitar accidents innecessaris i tenint en compte que el 75% de l’alumnat i la major part dels professionals… Llegeix més»

`Èxit del dia de portes obertes!

El passat dia 20 de febrer l’Institut de Seròs va organitzar la Jornada de Portes Obertes!
Tota la comunitat educativa es va involucrar per a donar a conèixer tots els racons del centre i gran part de les activitats que s’hi porten a terme tant a… Llegeix més»

NOVA ACTIVITAT ROBÒTICA

L’AMPA de l’institut oferta del centre a partir de gener una activitat de robòtica els dimarts per la tarda (inicialment de 15h15 a 16h45’). Si esteu interessats retorneu el full signat a consergeria el dia 8 de gener i us convocarem a una reunió informativa.
Llegeix més»

Sorteig de samarretes!

Us informem dels nombres guanyadors de les samarretes:
SAMARRETA SAÚL CRAVIOTTO: COLOR TIRA GROGRA  : 2088
SAMARRETA MARC MÀRQUEZ: COLOR TIRA GROGA : 1276
Si teniu la tira guanyadora, poseu-vos en contacte amb l’Institut en horari feiner.
Gràcies a tots per participar i enhorabona als guanyadors!
 

Sorteig per a la Marató 2017

Els alumnes de Batxillerat col·laboraran amb la Marató de TV3 amb

el SORTEIG de dos samarretes, una de Marc  Márquez i l’altra de

Saul  Craviotto. Animeu-vos a participar!

La Castanyada segons els alumnes de 3er ESO

La Castanyada és una festa popular que es celebra a Catalunya el dia abans de Tots Sants i la tradició diu que cal menjar castanyes.
Com cada any, els professors s’han anat reunint per organitzar aquest dia per unir-nos a tots, per tal d’obtenir un bon… Llegeix més»

Castanyada 2017

 

Dimarts 31 d’octubre celebrarem la castanyada a l’Institut Seròs.

De8.30 a 11.30 hi haurà classe ordinària com qualsevol dimarts, tret de l’alumnat de 4t que destinarà aquest temps a la preparació de la festa.

Després anirem plegats al camp de futbol on els organitzadors ens serviran entrepans, castanyes i un refresc.

Aquest any, tal com venim fent des del 2014, també col·laborarem amb la fundació “Save the Children” participant en la XIV Cursa Quilòmetres de Solidaritat. Els diners recollits, juntament amb els que sobrin dels esmorzars seran enviats a la fundació. Aquest any els destinarà a combatre la fam al Sudan del sud, que actualment es troba en situació d’emergència internacional.

A més de l’aportació d’un euro per  a la inscripció, durant els darrers 10 dies els delegats i delegades de cada grup han anat recollint, amb una guardiola, donatius dels companys i companyes de classe

En acabar la cursa al camp de futbol, l’alumne rebrà un carnet signat pel centre  justificant el nombre de voltes que ha fet i la quantitat de l’aportació feta, per tal que vosaltres n’esteu assabentats.  A més a més, rebran un diploma de participació.

A les 14.30 h  tornarem tots junts cap al centre per tal d’agafar les motxilles i tornar cap a casa.

Tres reculls de contes virtuals

Des d’aquí t’enllacem a tres reculls de contes magnífics i que et porten a aprendre una mica més dels valors i de tot allò que ens envolta. Us atreviu amb algun d’aquests contes??
Contes per parlar:
https://llengua.gencat.cat/permalink/bad0d73a-5382-11e4-8f3f-000c29cdf219
https://llengua.gencat.cat/permalink/bad0d73a-5382-11e4-8f3f-000c29cdf219
Contes en valors:
https://www.ceesc.cat/images/simplefilemanager/56684bd66d0c83.65588823/LLibreContesConeixElsteusDrets_2013.pdf
 
(Imatge extreta de: Sapiens.cat)
 

Al mig de la trama

SESSIÓ 4:
 
Comencem una nova sessió del Club de lectura sobre l’obra “Premonicions”, d’Emili Bayo. Tractarem alguns aspectes essencials de l’obra, esperem la teva participació!! Perquè d’aquesta manera el mantindrem viu.
 
Respon a les preguntes següents:
.Comenta breument com arriba la caixa misteriosa a en Jan en un… Llegeix més»

El nostre alumnat et recomana… (2): “Astèrix i els Pictes”

“ASTÈRIX i ELS PICTES”
                                                               GOSCINNY i A. UDERZO
[Barcanova Editorial,103 pàgs, Barcelona, 2013]
 
Aquest llibre va de dos amics que viuen a Romania.
Els amics es diuen Astèrix i Obèlix. Astèrix és un home petit i ràpid, i Obèlix és gran i fort.
Tenen un gos blanc i petit,… Llegeix més»

Recomanacions lectores (3): “Vint mil llegües de viatge submarí”, de Jules Verne

VINT MIL LLEGÜES DE VIATGE SUBMARÍ
De Jules Verne
[L’Esparver. Autors clàssics, RBA La Magrana, 480 pàgs, Barcelona, 2000]
Una expedició científica i d’homes experimentats s’embarca en una empresa complicada, la de capturar un estrany cetaci que enfonsa vaixells. Aviat, són capturats per l’imaginat cetaci, que no és… Llegeix més»