A L’INS SERÒS ENS COMPROMETEM AMB ELS ESMORZARS SOSTENIBLES i SALUDABLES!!!

A l’hora d’esmorzar al institut ens trobem amb una sèrie de productes envasats que tenen més d’un embolcall i generen molts residus. Avui en dia estem immersos en una invasió plàstica excessiva!!  A més, la producció de paper d’alumini comporta greus perjudicis ambientals. 

Pensem en la quantitat de residus d’un sol ús que generem individualment i multipliquem-ho per tot l’alumnat del nostre centre i per tot un curs escolar…

Per tant, els nostres esmorzars són SOStenibles i Responsables? Tots ens hauríem de sensibilitzar de la necessitat de dur esmorzars saludables, reduir la quantitat d’envasos i promoure la compra de productes més equilibrats i sans per preservar el nostre entorn!!!

LA SITUACIÓ ACTUAL

Encara utilitzem massa residus d’un sol ús pels esmorzars al nostre institut. El curs passat, els Eco-Delegats van fer una diagnosi del tipus d’embolcalls pels esmorzars que portava l’alumnat de cada classe. Amb les dades van elaborar un gràfic. Aquest gràfic representa el tipus d’embolcalls per cada classe (sostenibles o no sostenibles), al mes de març del curs passat:

 

Veiem que en la majoria de classes predominen els embolcalls no sostenibles (especialment alumini o plàstic), i en alguna de les classes els embolcalls sostenibles no superen el 50% del total. Als tercers d’ESO és on es van obtenir els millors resultats, on hi havia els eco-delegats més actius.

 

Enguany volem aconseguir la reducció al màxim dels nostres residus dels esmorzars!! I per això, el nostre centre està inscrit al programa “RECREOS RESIDUO CERO”, dins l’agrupació Teachers for Future-Spain (https://teachersforfuturespain.org/). 

 

 

 

I ENS EMBOLIQUEM AMB ELS ODS: Reduïm residus d’un sol ús!!

Treballem pels ODS mitjançant el repte de les 5 R (Repensar, Reduir, Reciclar, Reutilitzar i Rebutjar).  Treballem la importància de la salut i la problemàtica dels residus des de diferents perspectives. 

Els PUNTS CLAU DEL PLA D’ACCIÓ d’Escoles Verdes…

  • Repensar els esmorzars, per tal de que siguin saludables i sostenibles, Reduint al màxim els residus.
  • Reciclar correctament els nostres residus (recollida selectiva de plàstic, paper i orgànic).
  • Utilitzar embolcalls Reutilitzables (embolcalls d’entrepans, botelles reomplenables) i Rebutjar el plàstic d’un sol ús i el paper d’alumini.

 

COM HO FEM? Objectiu del 1r Trimestre: ReduiR

El primer pas ha estat que les famílies signin una Carta de Compromís que hem elaborat , per a que siguin coneixedores del nostre objectiu i s’hi impliquin activament. 

 

En segon lloc, a les tutories de primer cicle ens hem marcat l’objectiu per aconseguir durant el 1r trimestre: Reduir els nostres residus dels esmorzars.

A més, tal i com s’ha fet en els darrers cursos, a 1r d’ESO es continuarà fent el Projecte “Embolica’t” durant el 1r trimestre, per a què cada alumne creï el seu propi embolcall reutilitzable.  

Enguany reprenem el Projecte “Escola Verda”, i els nostres Eco-Delegats ja estan preparant-se per actuar!! 

I també com cada curs, continuem fent la Recollida Selectiva de plàstic, paper, orgànic i resta. I també de piles i bolígrafs gastats!

I QUÈ HEM DECIDIT?

Per aquests motius, al institut hem prohibit portar embolcalls amb paper d’alumini o plàstic d’un sol ús (tetrabriks, bosses de patates o galetes, …) pels esmorzars.

 

Us animem i us demanem el compromís a totes les famílies i alumnat a portar esmorzars saludables i sostenibles, fent ús dels embolcalls reutilitzables i de les botelles reomplenables, per esmorzar i/o berenar sense generar residus: el millor residu és aquell que no es genera!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>