Sortida 3r d’ESO – Projecte Sostenibilitat: ‘MENJA ACTUA IMPACTA’

Divendres passat, dins del projecte de Sostenibilitat, l’alumnat de 3r d’ESO va visitar l’exposició ‘MENJA ACTUA IMPACTA’ situada al Prat de Llobregat.
Es tracta d’un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari, ja que aquest és una de les primeres causes de la crisi ambiental i social que vivim.

Ens cal canviar, especialment, la forma amb què produïm, distribuïm i consumim els aliments. L’exposició ens convida a reflexionar i passar a l’acció.

En la visita vam aprofundir temes com el malbaratament alimentari i el que podem fer per reduir-lo, la importància de reduir el consum d’ultraprocessats i de carn en els nostres àpats.
Sabíeu que per produir una hamburguesa de 200 g de carn de vedella amb ramaderia intensiva cal consumir més de 3.000 litres d’aigua, si es té en compte tota l’aigua que intervé en el procés de producció industrialitzada?

També vam participar en una activitat en la qual havíem de resoldre reptes relacionats amb temes alimentaris com la quantitat de sucre que contenen els aliments, els additius dolents per la salut, o el temps que tarden alguns envasos alimentaris en descompondre’s.

Com ben diu la Greta Thunberg, ‘There is no Planet B’, no hi ha un planeta B, hem de cuidar el nostre i també la nostra salut.
Està en les nostres mans, amb petits canvis que incorporem en el nostre dia a dia, PODEM FER UN GRAN CANVI!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>