La veu silenciada

Avui és 8 de Març i ens toca recordar que tot el que tenim ho han lluitat les dones del passat, que ens queda encara molt  per batallar i aconseguir la igualtat, perquè hi ha progressos i regressions que ens alerten que no hi ha res garantit, i que és el nostre deure millorar el futur de les que venen.

Per aquest motiu, l’alumnat de 4t ESO des de l’assignatura de Ciències socials volem compartir amb tothom el curtmetratge La veu silenciada, que il.lustra una de les lluites de les dones del passat.

Es tracta d’un projecte que vam fer pel 25 N, on donem la nostra particular versió de les últimes hores de vida d’Olympe de Gouges, una revolucionària que va entendre ràpidament que la igualtat que tant proclamava la Revolució no era extensible a la meitat de la humanitat. Les dones quedaven excloses dels drets i de participar en els canvis que els nous temps portaven.

Olympe va ser una autodidacta, una defensora dels més dèbils, una pacifista, una abolicionista convençuda i, segurament, una de les primeres feministes; la seva Declaració de drets de la Dona i la Ciutadana ho demostra. Va morir defensant el seu activisme polític i per enfrontar-se a Robespierre.

Amb aquest modest treball, esperem poder transportar-vos durant uns minuts a l’ambient de la França del segle XVIII, en plena època del Terror, amb l’objectiu de fer difusió de la figura d’aquesta excepcional dona i mostrar el nostre agraïment a les valentes que, com ella, han lluitat per ensenyar-nos el camí a seguir.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>