ERASMUS STEAMS. Meeting in Porto (Portugal)

Per a nosaltres l’experiència de poder viatjar en un altre país, amb la finalitat d’enriquir l’anglés i canviar de rutina ha sigut inimaginable. Poder tenir l’oportunitat de viatjar a un altre país, com és Portugal, amb diferent cultura, gastronomia, arquitectura i amb una història que contar ha sigut increïble. Cal destacar també, el fet de conèixer als nostres nous companys d’altres països com Polònia, Croàcia, Xipre i Grècia que ens van acompanyar al llarg de la setmana, en la qual a alguns els vam agafar molt d’afecte.

Al llarg de la setmana hem pogut observar, aprendre i conèixer una part de Porto, la qual no coneixíem. El diumenge, només arribar a la ciutat vam donar una volta per la zona turística de Porto i a la nit vam anar a sopar juntament amb els mestres dels altres països.

El dilluns, el primer dia oficial, vam fer unes presentacions, on explicàvem d’on veníem, la cultura del nostre país, el menjar típic, la nostra zona, llocs turístics, etc. A l’acabar vam fer una ruta per l’institut, que era molt gran. A continuació, a la tarda vam anar amb el telefèric de Gaia, una de les zones més turístiques per les seues grans vistes. Des de dalt podíem admirar el riu en el seu camí cap a la mar, el pont Don Luis, la preciosa ribera de Porto i les teulades vermelles dels cellers de vi de Porto. I per acabar el dia vam anar a sopar amb els nostres hosts en la qual algunes de nosaltres vam sopar en la família i a altres ens van portar a passejar per la ciutat.

El dimarts al matí, vam fer turisme per la gran ciutat mitjançant l’App Action Bound que anàvem contestant. Ens vam dividir en grups de diversos països, aquesta va ser una oportunitat per deixar la timidesa i poder socialitzar amb la gent. La ciutat era preciosa, les cases totes de diversos colors vius, com el rosa, blau, groc, etc. I finalment, a la tarda, vam visitar un espectacle, que explicava diverses llegendes de Porto i Egipte. Totes vam coincidir que la llegenda més interessant va ser la de Gaia, una llegenda sanguinària que conta com es va formar la ciutat Gaia, una ciutat que es troba al costat de Porto delimitat pel riu Duero.

El dimecres, va ser el dia més esgotador, no obstant no el menys divertit. Al matí vam anar a la ciutat d’Aveiro, i vam anar pel riu amb el vaixell en la qual mentre anàvem ens explicaven dades interessants de la zona. A continuació, vam observar com es feien els Ovos Moles, unes postres molt típiques. Després, a la tarda vam construir robots i vam veure com es feien les pintures en 3D. I a més, de sobte vam visitar l’Oceà Atlàntic. Finalment, a la nit, vam sopar amb els nostres hosts.

El dijous, el quart dia, vam practicar el surf durant tot el matí i, a la tarda, vam visitar el Museu/l’Estadi do Dragao (FC Porto) i a la nit, es va fer una festa l’institut en la qual vam escoltar diversos tipus de músiques, amb diversos estils de balls… va ser increïble.

I per finalitzar la setmana i el divendres, l’últim dia, vam veure un assaig de l’Orquestra Sinfònica de Porto, on vam tenir l’oportunitat d’observar a Marc Coopey, un violoncel·lista molt conegut en l’àmbit de la música clàssica, i que en aquell moment feia com a director i a més com a violoncel·lista. Una vegada finalitzada l’assaig, es va donar a cap un trist comiat. Per concloure, ens agradaria dir que l’Erasmus és una experiència increïble, en la qual si es té l’oportunitat s’ha d’anar. 

Com a opinió personal, per a nosaltres l’activitat que més ens va agradar va ser el surf, per les rialles que ens féiem i les caigudes d’alguns companys, com a l’igual, l’alegria que teníem quan algú aconseguia surfejar. I també, l’activitat que es va fer en grup, ja que l’activitat va ser prou divertida i a més anàvem en gent nova. També anar a sopar amb els hosts va ser una experiència diferent, conèixer a les famílies i intentar comunicar-se amb ells tot i que no sàpiguen ben bé l’anglés … o deixar-te amb una bona sensació de familiaritat …

Núria, Miriam, Abril i Emma de 2n BAT

“El proyecto STEAMS está cofinanciado por el programa Erasmus+ de la Unión Europea. El contenido de esta publicación es responsabilidad exclusiva del Institut La Sénia y ni la Comisión Europea, ni el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) son responsables del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>