Visita a les mines de Gavà

El dia 13  l’alumnat de 1r d’ESO hem visitat el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà. Allà ens hem dividit en tres grups i hem fet tres activitats; hem realitzat un taller de “Joies del neolític” consistent en fer-nos un penjoll de pedra polida. Hem simulat el treball que es feia a les mines fa 6000 anys.

Una altra activitat ha estat la visita a l’exposició del museu del Parc Arqueològic. Durant la visita guiada el monitor ens ha fet entendre i viure la vida en el neolític allà a la zona del Parc. Per això ens ha mostrat eines, estris, ceràmiques, ossos, etc… i, d’altra banda hem gaudit de diferents audiovisuals molt interessants.

Per últim hem baixat a la mina i allà, equipats amb cascos, hem vist com es trobava la variscita dins les pissarres i, de nou, com feien els homes del Neolític de Gavà per extreure-la.

Marga de Pedro.

 

De la sortida se n’ha fet un seguiment a Twitter que podeu rescatar aquí:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>