Tenim un problema

Actualment, a Europa, estem tenint un problema, s’està estenent una plaga d’una planta anomenada Ambrosia, que és originària d’Estats Units. Una de les causes del problema és que algú ha portan llavors d’Ambrosia , i com que no té cap depredador i el clima ha agradat a les plantes, s’han quedat i s’han anat estenent fins a formar una plaga. Les conseqüències del problema són varies: l’Ambrosia forma pol·len que ens pot provocar al·lèrgia i ens pot perjudicar la salut, i és una mala herba, això fa que es redueixin els creixements dels cultius alimenticis.

Hem pensat algunes solucions per aquest problema:

  • Portar l’escarabat que es menja l’Abrosia
  • Esperar a adaptar-nos a la planta o esperar a que surge algun depredador
  • Que milions de persones es posin a recollir l’Ambrosia

Hem escollit la primera opció, ja que creiem que és la millor perquè solucionariem molts problemes com les al·lèrgies, encara que d’altra banda, costaria diners transportar l’escarabat des d’Estats Units.

Les altres opcions les hem descartat perquè creiem que no podem esperar tant de tems a adaptar-nos, perquè no sabem qual triagem ni si enseguida adaptarem. I l’altra opcional no la veiem viable perquè no creme possible que tantes persones voluntàries es posin a recollir la planta.

En conclusió, el que fariem nosaltres seria portar l’escarabat que es monja l’ambrosía pero en petites quantitats o fins que veiessim que no hi ha peral de que l’escarabat s’acabi convertido en una plaga.

 

 

Autors: Dora Lambea, Mireia Delgado, Marçal Mogas, Guillem Valtierra, Helmer Oriol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>