El Curtmetratge Flors Cegues dirigit per la professora Rosa Delgado Leyva formarà part del nostre programa del 25N

El Curtmetratge Flors Cegues dirigit per la professora Rosa Delgado Leyva formarà part del nostre programa del 25N
La nostra companya, professora de Dibuix a L’Institut Baldiri Guilera i directora de cinema, Rosa Delgado Leyva va presentar juntament amb part del seu equip el seu curtmetratge Flors Cegues a El Prat de Llobregat el passat
dissabte 04 de novembre al Cèntric espai Cultural amb una gran afluència de públic, que va fer què s’hagués d’ampliar a dues passes en un mateix dia.

El film de 20 minuts de duració és un híbrid genèric, de caràcter social i reivindicatiu del paper de la dona en el seu fil conductor barrejat amb una dosi de comèdia surrealista. El guió, què té un aire transgeneracional, ha estat escrit
recollint testimonis del nostre entorn contextual per la mateixa Rosa D. Leyva i Susana Campoy, actriu principal i sòcia a la productora Cosersinhilo què porten elles dues. Tracta d’una dona ben posicionada econòmicament què se sent atrapada, encara que resignada, en el seu nucli familiar per l’assetjament psicològic al qual el seu marit la té sotmesa. Un viatge en el metre fortuït en el qual es veu envoltada de gent de tota mena mentre rep unes trucades al seu mòbil, del seu marit i la seva amiga, li faran prendre consciència.


Leyva durant la presentació amb l’actriu catalana Montse Ribadellas i Susana Campoy

Al Cèntric el passat 04 Nov  entre les dues sessions.


Rosa Delgado amb la nostra directora Marta Mañes i la doctora en Belles Arts Maite Pérez, excompanya de l’Institut Joan Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet qui també va acudir a l’acte entre altres professors.

El film es va rodar un any abans de la covid a El Prat de Llobregat, a les estacions de metre Les Moreras i a l’interior de l’estació tancada La Ribera que hi ha prop al Carrefour, per la qual encara que no hi ha passatgers passen contínuament els metros.
Cosa que va complicar molt el rodatge de les escenes a l’andana, ja que s’haviend’ajustar molt als temps de silenci. Això es veu molt bé reflectit al making of que es va passar darrere el curt i amb el qual vam poder fer-nos una idea de tota la complexitat que va comportar el rodatge d’aquest curt i que es va haver de rodar en tan sols tres dies per les restriccions pressupostàries amb què comptaven.


Estació de La Ribera, durant el rodatge, juliol del 2019.

A les andanes de La Ribera.

Susana Campoy, Montse Enguita, directora de producción, i Rosa D. Leyva al Making Of

La direcció d’aquesta gran i aparatosa producció ha estat a càrrec de la pratenca Montse Enguita. Gran part dels equips, com el d’art format per artistes locals, o alguns dels actors professionals i altres figurants són pratencs i conformen aquesta obra “coral” en tots els sentits. Tant la il·luminació que avança amb l’argument sincronitzant-
se amb els canvis de color, com la música, banda sonora creada per al film pel compositor Ricardo Boya i el grup de música pratenc Los Bohemios Autorizaos que amenitzen el punt final semblen sumar-se als moviments coreogràfics dels personatges, tot compassat a una. En pocs minuts es recullen gran part d’estereotips entre els diferents grups de personatges què sense saber ben bé què fan les seves històries particulars inacabades serveixen per apropar-nos a ells, i com diu la mateixa directora al making of són uns espectadors més dins l’obra amb els quals els espectadors de fora ens podem identificar, sumant-nos a l’obra coral. Ens comenta que “potser semblarà què hi ha coses que no s’acabaran d’entendre amb un sol visionat, però d’això tracta la creativitat, de fer treballar a la ment, si no ens avorrim i cada espectador trobarà la seva interpretació, sovint molt més interessant, què ni jo mateixa me n’havia adonat”.


Il·luminació què es va crear a les escales d’emergència de l’estació de La Ribera.

Les noies del grup de joves a l’exterior de Les Moreras.


Durant el rodatge a l’exterior de Les Moreras

Ara fa un any que va començar la seva gira per festivals de cinema, sent la première al 35 Festival Internacional de cinema de Girona, on va ser seleccionat, passant per més d’una vintena de seleccions, premis i reconeixements a Veneçuela, Itàlia, França, Berlín, països de l’Est i a la Índia principalment. Fa un mes va rebre el premi al millor
curtmetratge espanyol al Festival Love & Hope de cinema Internacional que va tenir lloc al cinema Maldà de Barcelona.
El projecte ha estat recolzat a més a més de particulars, empreses espònsors, per l’Ajuntament de El Prat, La xarxa ferroviària de Catalunya, entitats locals com Les casesde la Seda o La Cooperativa Obrera de Vivendes entre altres i sobretot per la productora associada a Cosersinhilo, Brea & Marín Producciones.


Part de l’equip de Flors Cegues al finaltizar la segona sessió al Cèntric.


Part de l’equip al photocall, què es va quedar petit, al Cèntric

Rosa D. Leyva ens va explicar molt emocionada què els anys de la covid i altres circumstàncies personals i familiars van endarrerir la postproducció, motiu pel qual laseva estrena a la nostra ciutat s’ha fet esperar massa. Però, no obstant això, el poble s’ha bolcat en assistir i encara li truquen per saber si es podrà tornar a veure en algun lloc.

Per al moment, en el nostre centre els alumnes de Batxillerat podran gaudir del curtmetratge amb un posterior col·loqui en el marc de les activitats que tenim programades amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.