TS 3r ESO: Consum responsable, sostenible, ètic i local

Realment necessiteu tot allò que compreu? Com seria la vostra vida si no disposéssiu de tots els objectes que teniu? Cada quant compreu un telèfon mòbil nou? Us poseu la mateixa roba durant més de dues temporades seguides? Aquestes són algunes de les preguntes que els alumnes de 3r d’ESO han hagut de respondre’s en el treball de síntesi d’aquest any.
Al llarg de la setmana han tingut l’oportunitat de reflexionar sobre els seus hàbits de consum i els de la societat en la qual vivim. Han après la diferència que hi ha entre consumir de manera responsable i fer-ho de manera irresponsable.
A través de xerrades, tallers i vídeos han pogut conèixer què hi ha darrere de la producció dels aparells tecnològics i de la roba que fan servir habitualment: conflictes derivats de l’extracció de matèries primeres, explotació laboral, l’impacte medi ambiental i problemes amb la gestió de residus.
Han après què volen dir conceptes com sostenibilitat, comercialització justa, economia local i de proximitat, obsolescència programada i eficiència energètica.
Els diferents grups de treball han aportat les seves idees i han proposat alternatives al consum irresponsable creant una campanya publicitària a favor d’un producte de comerç just.