Baldiri. tot un món

​El nostre institut, Baldiri Guilera, és un espai de trobada de diferents cultures , els nostres alumnes i professors són diversos, tant en els seus orígens com en la seva cultura. Aquesta diversitat ens enriqueix com a col·lectiu i com a persones.
Aquest curs , i dins de les activitats del treball de síntesi de 2n d’ESO, hem posat en valor aquesta riquesa coneixent una mica més d’aquestes cultures que hi conviuen.
Curiositats, costums, teatre, gastronomia, música, relats i contes de diferents cultures han estat objecte d’estudi i recerca al llarg de de tota la setmana del treball de síntesi.
El dimarts 20 de març vam assistir a les representacions de teatre-fòrum de la Companyia de teatre La Xixa que ens van ajudar a visualitzar conductes discriminatòries d’unes cultures envers d’altres. Els prejudicis es basen, entre altres coses, en allò que no sabem o en idees preconcebudes errònies Afavorir l’obertura cultural és clau per promoure el diàleg
El divendres 23 de març, en la Fira d’interculturalitat, vam tenir l’oportunitat d’intercanviar experiències i mostrar tota la feina realitzada.
El respecte mutu i la voluntat d’aprendre dels altres és essencial per combatre la ignorància i la desconfiança que són a l’origen dels conflictes humans.