D’acord amb el Decret 160/1996, de 14 de maig, pel qual es regula el servei escolar de menjador als centres docents públics de titularitat del Departament d’Ensenyament (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 2208-20.5.1996):
- El servei escolar de menjador es regula com una prestació de caràcter opcional que tots els centres poden oferir sempre que garanteixin la idoneïtat de la prestació.
- Se’n fa partícip a tots els sectors de la comunitat educativa de l’organització i gestió. En aquest sentit tenen una especial participació els Consells Escolars mitjançant l’elaboració d’un Pla de Funcionament el qual hauran d’aprovar i formarà part de la programació anual del centre.
- El servei escolar de menjador s’ha de prestar dins les instal·lacions del centre.
- Els menjars s’elaboraran i manipularan en les condicions d’higiene, salubritat i qualitat que estableixin les disposicions tecnicosanitàries vigents. A aquests efectes el personal de menjador i cuina haurà d’estar en possessió del carnet de manipulador d’aliments.
- Els menús s’adequaran a les necessitats de l’alumnat atenent el correcte equilibri dietètic, i tenint cura de la variació i la presentació dels aliments.
- El personal laboral contractat per a l’elaboració i manipulació dels aliments, s’encarregaran de la neteja de la cuina i el menjador.
- Correspon als Departaments d’Ensenyament i de Sanitat i Seguretat Social, en ús de les seves respectives competències, dur a terme la inspecció del servei escolar de menjador.
- Correspon als Consells Comarcals la gestió dels ajuts de menjador per necessitats socioeconòmiques o de situació geogràfica de l’alumnat.
OBJECTIUS
- Adquirir hàbits alimentaris: s’intentarà que tot l’alumnat s’acostumi a menjar de tot.
- Assumir responsabilitats: mantenir la taula neta, aprendre a servir, demanar les coses correctament, utilitzar els coberts correctament, adoptar una posició correcta a la taula, utilitzar el tovalló.
- Adquirir hàbits d’higiene: netejar-se les mans abans de dinar i les dents desprès.
Funcionament
El Centre disposa d’un Menjador Escolar d’unes 90 places vigilat per personal docent i monitors.
El preu del menú durant el curs escolar 2021-2022 és de 6 €. cada dia.
El Consell Comarcal del Montsià adjudica ajuts per l’alumnat en aquesta despesa.
Els plats s’elaboren a la cuina del Centre per personal qualificat essent de tipus casolà mediterrani i variat.