DIA DE LES LLENGÜES MATERNES

Enguany hem tornat a celebrar el dia de les llengües maternes amb la valuosa col·laboració
de les nostres famílies i professionals.
La diada és el 21 de febrer però en coincidir la setmana de Carnestoltes la vam passar a dimecres 26 de febrer.
A mig matí algunes mares i pares van explicar contes a les 5 aules d’educació infantil.
La Marcelle, mare de la M.Jose i en Roberto va explicar una llegenda peruana a EI-5 anys, la Malgorzata, mare de l’Àlex Suchan va explicar un conte polonès a EI-4 anys i la Jarmila de Txèquia també va explicar un relat molt tradicional a EI- 4 anys. En Jordi va explicar un conte en anglès a EI-3 anys i la Loredana en romanès, també a EI-3 anys.
Les mestres ens han explicat que els alumnes van mostrar molt d’interès. Les famílies es van mostrar molt satisfetes d’aquesta experiència.

En acabat, varen esmorzar a l’escola i varen tenir temps de xerrar una mica entre ells.

Llavors després del pati vàrem fer dos circuits de contes: un per 1r,2n i 3r i l’altre, per 4t,5è i 6è. Els alumnes havien decidit per avançada quins dos contes volien sentir de les diferents opcions que tenien. Els tutors i especialistes que no explicaven contes varen repartir-se pels diferents espais per donar suport a l’activitat.

El primer grup varen triar entre el conte amb llengua de signes, el conte en txec i el conte en mandin. Els alumnes de 4t i cicle superior varen poder triar entre un conte en francès, grec, castellà o polonès.

Des de la comissió volem agrair a les famílies i companyes de claustre la seva participació.