EXPERIMENTEM AMB L’AIGUA I LA SAL

ENS ENCANTA EXPERIMENTAR!!!

Us expliquem dos dels experiments que hem fet a classe:

LA CRISTAL·LITZACIÓ DE LA SAL:

Volem transformar l’aigua dolça en aigua salada i observar la cristal·lització.

Per fer aquest experiment necessitem sal, aigua dolça, un got,

un embut, un filtre de paper, un got de vidre i un plat.

1. Primer pas:

Posem 25 mil·lilitres d’aigua dolça en un got de vidre transparent.

Agafem 25 grams de sal.

2. Segon pas:

Aboquem la sal al got d’aigua i barregem. Anem removent.

3. Tercer pas:

Agafem un embut i un filtre de paper.

Posem el filtre dins de l’embut i aboquem l’aigua amb sal.

4. Quart pas:

Dipositem les restes que han quedat al filtre en un plat.

 

QUÈ PESA MÉS, L’AIGUA SALADA O L’AIGUA DOLÇA?:

Per fer aquest experiment necessitem colorant, sal, un got, una glaçonera i aigua.

1. Primer pas:

Agafem un got amb aigua dolça i barregem el colorant amb l’aigua. Remenem .

2. Segon pas:

Aboquem el líquid obtingut a una glaçonera. I la posem al congelador.

Deixarem la glaçonera al congelador fins dimecres.

3. Tercer pas:

Aquest pas només el podem fer quan els glaçons estan fets.

Agafem sal i la tirem a un got ple d’aigua dolça.

4. Quart pas:

Quan els glaçons ja s’han fet, els tirem al got ple d’aigua amb sal i deixem que es desfaci.

I observem.

MIREU TOTES LES IMATGES CLICANT EN AQUEST ENLLAÇ