ENS ENCANTA EXPERIMENTAR!!!
Us expliquem dos dels experiments que hem fet a classe:
LA CRISTAL·LITZACIÓ DE LA SAL:
Volem transformar l’aigua dolça en aigua salada i observar la cristal·lització.
Per fer aquest experiment necessitem sal, aigua dolça, un got,
un embut, un filtre de paper, un got de vidre i un plat.
1. Primer pas:
Posem 25 mil·lilitres d’aigua dolça en un got de vidre transparent.
Agafem 25 grams de sal.
2. Segon pas:
Aboquem la sal al got d’aigua i barregem. Anem removent.
3. Tercer pas:
Agafem un embut i un filtre de paper.
Posem el filtre dins de l’embut i aboquem l’aigua amb sal.
4. Quart pas:
Dipositem les restes que han quedat al filtre en un plat.
QUÈ PESA MÉS, L’AIGUA SALADA O L’AIGUA DOLÇA?:
Per fer aquest experiment necessitem colorant, sal, un got, una glaçonera i aigua.
1. Primer pas:
Agafem un got amb aigua dolça i barregem el colorant amb l’aigua. Remenem .
2. Segon pas:
Aboquem el líquid obtingut a una glaçonera. I la posem al congelador.
Deixarem la glaçonera al congelador fins dimecres.
3. Tercer pas:
Aquest pas només el podem fer quan els glaçons estan fets.
Agafem sal i la tirem a un got ple d’aigua dolça.
4. Quart pas:
Quan els glaçons ja s’han fet, els tirem al got ple d’aigua amb sal i deixem que es desfaci.
I observem.
Comentaris recents