ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Us informem que a les eleccions dels representants al sector “pares, mares tutors legals dels alumnes” del Consell Escolar del centre, que van tenir lloc el divendres 30 de novembre, van sortir escollits els candidats:

Albert Duran Sandoval

Sílvia Pozo Ramírez

Així mateix volem agrair la feina feta als pares i mares que han acabat el seu període de representació al Consell Escolar.

Entre tots i totes, fem escola!

DIES 6 I 7 DE DESEMBRE

US RECORDEM QUE EL PROPER DIJOUS DIA 6 DE DESEMBRE ÉS DIA FESTIU I EL DIVENDRES DIA 7 L’ESCOLA ROMANDRÀ TANCADA PER FESTA DE LLIURE DISPOSICIÓ.

CONTINUEM AMB EL GEP!

Com us haviem informat anteriorment, aquest any formem part del programa GEP del Departament d’ Ensenyament. És per això que els mestres rebem formació per tal d’ aplicar noves metodologies d’ ensenyament i aprenentatge amb els alumnes en una àrea curricular en llengua estrangera. Com ja sabeu a l’ escola els alumnes de C. Superior fan Medi Social en anglès. Una bona i engrescadora manera és a partir de les eines TAC.

Mireu! Ja ho portem en marxa!

 

 

 

 

 

 

 

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

BENVOLGUDES FAMÍLIES,

US INFORMEM QUE ES RENOVA EL CONSELL ESCOLAR DEL SECTOR PARES.

LES CANDIDATES I CANDIDATS SÓN:

– DEVI TARRAGÓ SOLER

– RAQUEL SERRA RAMONET

– ALBERT DURAN SANDOVAL

– SÍLVIA POZO RAMÍREZ

 LES VOTACIONS ES DURAN A TERME AL VESTÍBUL DE L’ESCOLA EL

DIVENDRES 30 DE NOVEMBRE DE 15 H A 17 H.

US ANIMEM A PARTICIPAR-HI!

L’ESCOLA ES VESTEIX DE TARDOR!

DIFERENTS ESPAIS DE L’ESCOLA S’HAN TRANSFORMAT AL LLARG D’AQUESTA SETMANA.

ALGUNS DONEN LA BENVINGUDA A LA TARDOR I ALTRES RECORDEN LA TRADICIÓ DE LA CASTANYADA I HALLOWEEN.

AQUÍ EN TENIU UNA MOSTRA:

ATENCIÓ!

RECORDEU QUE EL DIA 1 DE NOVEMBRE

ÉS LA FESTA DE TOTS SANTS

I EL DIA 2 ÉS FESTA DE LLIURE DISPOSICIÓ.

L’ESCOLA ROMANDRÀ TANCADA.

 

BON DIA DES DEL SOFÀ-PATI DE L’ESCOLA RIU D’OR!

El racó del SOFÀ-PATI és un racó cordial i amatent que permet tenir a l’alumne/a un moment per ell/a mateix/a, per a poder llegir amb calma revistes que són al revister com llibres que ells porten, i com no, intercanviar amb els companys/es les seves anècdotes i experiències.

Permetre tenir un moment de pau, en un espai amb llum natural sense el soroll i els crits usuals del pati, encara que sigui poc temps, es brinda un breu espai per estar amb ells mateixos.

És un racó que convida sovint a mostrar els sentiments i les emocions, el que els preocupa, les renúncies o resignacions, a explicar el mal humor o la tristesa que els envaeix, també els reptes que es plantegen, o el que els entusiasme.

Mentre parlen entre ells/es, poden esmorzar, fins i tot hi ha algú que es posa a fer algun deure endarrerit i demana ajuda als companys.

A vegades, l’espai convida a la conversa de tots els components o a vegades, cada nen o nena fa la seva, ara bé sempre regna un estat de tranquil·litat.

La funció dels mestres que hi som al SOFÀ-PATI, no és de vigilar, estem amatents a les necessitats dels alumnes. Cal dir que hi ha un control des de les tutories que només es poden donar dos carnets per classe a partir de cicle mitjà.

Tampoc es tracta de ser rígids en tancar fronteres a la resta de cicles, per exemple durant el mes de setembre alumnes de primer de Primària venien a seure al costat dels seus germans grans, buscant el seu caliu per donar-se temps a l’entrada al “pati dels grans”.

En aquesta realitat canviant que tenim, ens adonem que aquest raconet pensat en una primeria per oferir un recolliment en l’acte lector, ens ha ensenyat que els infants necessiten ser escoltats per un adult sense presses i compartir el que per a ells és un èxit, una alegria, una frustració o un fracàs.

Cliqueu a l’enllaç per veure algunes imatges: SOFÀ-PATI

DONEM PROTAGONISME A L’ANGLÈS!

QUÈ ÉS EL GEP?
ÉS UN PROGRAMA D’INNOVACIÓ PEDAGÒGICA IMPULSAT PEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT.
LA FINALITAT D’AQUEST PROGRAMA ÉS MILLORAR LA COMPETÈNCIA EN LLENGÜES ESTRANGERES DELS NENS I LES NENES, AFAVORINT EL SEU CREIXEMENT ACADÈMIC I POSTERIOR INSERCIÓ LABORAL, I CAPACITANT-LOS PER INTERACTUAR AMB EL MÓN EN DIVERSES LLENGÜES I DE MANERA CRÍTICA.
LES ACCIONS DEL PROGRAMA GEP S’ORIENTEN, D’UNA BANDA, A INCREMENTAR EL TEMPS D’EXPOSICIÓ DE L’ALUMNAT A LES LLENGÜES ESTRANGERES CURRICULARS I, D’UNA ALTRA, A ACOMPANYAR ELS CENTRES EDUCATIUS EN EL PROCÉS DE DESPLAGAMENT I CONSOLIDACIÓ D’UN PROJECTE LINGÜÍSTIC PLURILINGÜE PROPI.

QUÈ SUPOSA PER L’ESCOLA?

– PER A L’ALUMNAT:
• MILLORAR LA COMPETÈNCIA COMUNICATIVA EN UNA TERCERA LLENGUA.
• DESENVOLUPAR COMPETÈNCIES CLAU PER AL SEGLE XXI (BÀSIQUES, DEL PENSAMENT I PERSONALS).
• FOMENTAR EL TREBALL COOPERATIU PER PROJECTES.
• ADQUIRIR ESTRATÈGIES PER A L’APRENENTATGE AUTÒNOM (APRENDRE A APRENDRE).
• UTILITZAR LA LLENGUA ANGLESA A TRAVÉS D’ALTRES ASSIGNATURES.

– PER AL PROFESSORAT:
• REBRE UNA FORMACIÓ ESPECÍFICA PER INCREMENTAR L’EFICÀCIA I LA QUALITAT DEL PROJECTE.
• REFORÇAR EL TREBALL COOPERATIU ENTRE ELS MESTRES.
• ADQUIRIR CONEIXEMENTS I ESTRATÈGIES D’INTERCOMPRENSIÓ.
• DISSENYAR ACTIVITATS O SEQÜÈNCIES EN LLENGUA EN LLENGÜA ESTRANGERA.
• DESENVOLUPAR PROJECTES GLOBALS DE CARÀCTER TRANSVERSAL.
• AUGMENTAR LA COMPETÈNCIA EN LLENGUA ESTRANGERA.

SEE YOU SOON

Beques per a alumnes amb NEE

Us comuniquem que han sortit els ajuts individualitzats convocats pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu (NEE) per al curs 2018-2019.

Us adjuntem l’enllaç per poder tramitar l’ajut.

http://ensenyament.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/358-ajuts-ministerio-NEE

El termini per presentar la sol·licitud serà del 15 d’agost al 27 de setembre de 2018.

 

Us adjuntem link amb recomanacions per omplir la sol.licitud

https://drive.google.com/file/d/16vQf75UrWrrLlQ9iX14usbv-O6azz8sp/view?usp=sharing

 

Atentament,

Benvingudes i benvinguts! Per fi l’escola!

Ui! 12 de setembre, 9 del matí,  l’alumnat d’infantil i primària estrenarem el nou curs. Quanta alegria! Quantes ganes de retrobar-nos amb els companys i companyes!

Quina estirada haureu fet a l’estiu!

Les classes, quantes coses, vivències que explicar-nos…

Durant tot el curs haureu d’ estudiar i aprendre, passar-vos-ho bé, enfortir les amistats…… Ser feliços.

Així ho farem des del primer dia, des d’avuí.

VENTOLINA I BRISA, FINS SEMPRE!

Com cada any, en aquesta època, a l’escola ens toca acomiadar dos grups, VENTOLINA i BRISA.

El dijous 21 celebrarem el Comiat dels alumnes i les alumnes de 6è, al pati de l’escola.

Com és tradició, els tutors faran entrega de l’orla i del llibretó, on hi hauran tot un seguit d’escrits per part de famílies, alumnes i mestres.

S’obriran les portes per les famílies de 6è a les 9’30 h i l’acte començarà a les 9:45 h. 

Tots els grups de l’escola participarem en aquest acte.

Els desitgem molta sort en aquesta nova etapa que estan a punt d’iniciar.

LLIURAMENT DEL PREMI BALDIRI REIXAC A L’ESCOLA.

El passat diumenge 3 de juny de 2018 al teatre Nacional de Catalunya, es van lliurar els prestigiosos premis Baldiri Reixac creats al curs 1978-1979, enguany arriben a la quarantena edició. Des de els seus inicis, els premis han acompanyat l’escola catalana, apostant per l’excel•lència pedagògica i les millores educatives en tot l`àmbit escolar mitjançant el reconeixement dels professors i les escoles capdavanteres.
L’escola Riu d’or, un anys més, ha estat guardonada amb un d’aquests prestigiosos premis, aquest curs escolar ha guanyat un dels premis d’estímul a mestres i professors, un premi valorat amb 4.000 euros amb els seu projecte: Espai de ciència, una nova manera d’interpretar i entendre el món que ens envolta.
“Interessant iniciativa del professorat de parvulari de l’Escola Riu d’Or de Santpedor que, en un espai polivalent que anomenen “espai de ciències”, l’alumne de parvulari experimenta, crea, imagina, contribueix, manipula, projecta, fa hipòtesis i descobreix a partir de la proposta de diversitat de materials que el docent proposa.
Projecte en sintonia amb els currículums competencials que hi ha a l’etapa posterior, la d’Educació Primària, on es demana a l’alumnat adquirir coneixements i saber-los aplicar a la realitat en un món canviant , fomentant l’esperit crític, la iniciativa, la creativitat i el gust per aprendre, que de ben segur l’alumnat de parvulari de l’Escola Riu d’Or estarà ben preparat per iniciar”.

Un projecte que s’ha anat engendrant de mica en mica, un projecte viu que està en procés, un projecte que s’ha pogut coordinar gràcies al suport de l’escola i que segur que ens ajudarà a tots i a totes a millorar dia a dia en la nostra pràctica educativa. Però el més important, un projecte que ajuda als infants a ser els veritables protagonistes del seu aprenentatge.
L’equip de mestres de parvulari de l’escola estem molt contentes i agraïdes per aquest reconeixement i ens encoratja a continuar treballant per l’excel•lència pedagògica i la millora educativa de la nostra escola.

Equip de mestres

                          

JORNADA INTENSIVA

RECORDEU QUE EL PROPER DIMARTS DIA 5 DE JUNY COMENÇA LA JORNADA INTENSIVA AMB L’HORARI DE 9 A 13 H, AMB SERVEI DE MENJADOR FINS LES 15 H HPER LES FAMÍLIES QUE HO NECESSITIN.

10th ENGLISH FESTIVAL

Avui dimarts 29 de maig hem celebrat el tradicional ENGLISH FESTIVAL. Durant el matí els i les alumnes de primària han pogut gaudir de les activitats que ens han preparat els alumnes de 4t d’ESO de l’IES d’Auro. L’alumnat d’educació infantil han visualitzat una pel·lícula en anglès tot menjant crispetes.

Gràcies per la vostra col·laboració!

Ha estat fantàstic!

GUANYEM EL PREMI BALDIRI 2018

Aquest any, de nou un Premi Baldiri i Reixac, però en aquesta ocasió un de molt especial. Un dels 4 premis que aposta pels mestres i els professors (en aquest cas l’equip de Parvulari de l’Escola Riu d’Or) i que fomenten la innovació pedagògica a l’hora de resoldre els reptes que planteja la realitat de l’aula i n’impulsen la transformació educativa.

“Espai de ciència, una nova manera d’interpretar i entendre el món que ens envolta”.

Un projecte que s’ha anat engendrant de mica en mica, un projecte viu que està en procés, un projecte que s’ha pogut coordinar gràcies al suport de l’escola i que segur que ens ajudarà a tots i a totes a millorar dia a dia en la nostra pràctica educativa.

Però el més important, un projecte que ajuda als infants a ser els veritables protagonistes del seu aprenentatge.

http://www.fundaciocarulla.cat/ca/premis-baldiri-reixac/guanyadors-mestres

Gràcies Fundació Carulla!

Gràcies a tothom!

LLUÏDA FESTA DE FINAL DE CURS

El passat dissabte 19 de maig, tot i la pluja, l’AFA va celebrar la Festa de Final de curs de l’Escola Riu d’Or de Santpedor. Famílies i alumnes van poder gaudir de moltes activitats programades.
Va concloure amb un esperat correfoc “Bous de foc” i música per tothom.

OLIMPÍADES RIU D’OR 2018

Una setmana al curs, l’escola es vesteix de gala i sota un mateix tema els alumnes i els mestres treballen per aprendre més enllà dels llibres de text. La curiositat dels alumnes és la que marca el ritme d’aquesta setmana especial que enguany conclou amb la jornada esportiva.

L’observació, formulació d’hipòtesis, l’experimentació, la manipulació, la curiositat, l’aprenentatge significatiu, l’aprendre a aprendre, el treball en equip…, són les premisses que guien el treball a desenvolupar durant aquesta setmana.

A través de tallers, activitats a l’aula, manualitats, activitats físiques, activitats internivells, els alumnes s’endinsen en el seu propi aprenentatge del que esdevenen veritables protagonistes amb la intervenció de les famílies en alguna de les activitats programades.

El divendres conclou amb la festa de l’esport, una activitat on participen tots els alumnes de l’escola relacionada amb l’eix transversal treballat. Tot plegat, serveix per posar el punt i final a aquesta setmana especial dintre de l’horari escolar.

CURS DE PLÀSTICA PELS MESTRES

Durant aquest curs escolar, l’equip de mestres de l’escola Riu d’Or hem estat realitzant un curs de plàstica on hem pogut ampliar coneixements i tècniques plàstiques amb el Txema Rico. Hem aprofitat per decorar part del pati de primària de l’escola.

Aquí us deixem algunes imatges.

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA PER AL CURS 2018-2019

Horari de preinscripció

Divendres 13: de 9 a 12:30 i de 15 a 16:15 h. 
Dilluns 16: de 9 a 12:30 i de 15 a 16:15 h.
Dimarts 17: de 10 a 12:30 i de 15 a 16:15 h.
Dimecres 18: de 9 a 12:30 i de 15 a 16:15 h.
Dijous 19: de 9 a 12:30 i de 15 a 16:15 h.
Divendres 20: de 9 a 12:30 i de 15 a 16:15 h.
Dilluns 23: de 9 a 12:30 i de 15 a 16:15 h.
Dimarts 24: de 10 a 12:30 i de 15 a 16:15 h.

Calendari

Formulari de preinscripció

 • Preinscripció: 
  • Presentació de sol·licituds: del 13 al 24 d’abril de 2018, ambdós inclosos.
  • Presentació de documentació: fins el 25 d’abril.
 • Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 3 de maig de 2018
 • Termini per presentar reclamacions: 4 al 8 de maig de 2018
 • Sorteig públic per determinar l’ordenació de sol·licituds: 11 de maig de 2018
 • Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació definitiva: 15 de maig de 2018
 • Ampliació de peticions: del 31 de maig al 4 de juny.
 • Publicació de l’oferta final: 11 de juny de 2018
 • Publicació de les llistes d’alumnes admesos: 12 de juny de 2018
 • Matrícula: 
  • Segon cicle d’educació infantil, educació primària i primer curs d’educació secundària obligatòria: del 21 al 27 de juny de 2018, ambdós inclosos.

Documentació

 • Document de sol·licitud.
 • Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si l’alumne/a està en situació d’acolliment, la resolució d’acolliment del Departament de Benestar Social i Família.
 • Original i fotocòpia del DNI  dels pares o tutors  o de la targeta de residència on consta el NIE si es tracta de persones estrangeres.
 • Full d’empadronament de tota la unitat  familiar en cas que l’adreça del DNI no sigui la mateixa que la de residència.
 • Original i fotocòpia del DNI de l’alumne o alumna en cas que sigui major de 14 anys o tingui DNI tot i ésser menor de 14 anys.
 • Original i fotocòpia de la TSI (targeta sanitària individual). Si no se’n disposa el Departament d’Ensenyament consultarà el codi CIP de la targeta sanitària individual al CatSalut.
 • De forma extraordinària, les dades d’identificació o de filiació dels alumnes estrangers es poden acreditar amb el document d’identitat, el passaport o el llibre de família del país d’origen.

 

CONSUM DE FRUITA I LLET A L’ESCOLA

A partir de dilluns 16 d’abril  l’escola tornarà a repartir fruita.
Repartirem: plàtan, pera conference, poma golden i poma red delicious.
Els alumnes que vulguin poden portar igualment de casa un entrepanet per esmorzar.

 

Així mateix us informem que l’escola participa en el Pla de consum de llet a les escoles amb l’ajuda financera de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Participem en el projecte europeu eTwinning!

L’Escola Riu d’Or participa amb els alumnes de 5è i 6è en un dels projectes eTwinning per fomentar la llengua anglesa entre els alumnes.

L’eTwinning és una plataforma educativa europea que fomenta la cooperació i l’intercanvi utilitzant les tecnologies de la informació i la comunicació. Des de fa pocs anys, forma part del programa Erasmus.

DECOREM L’ESCOLA!

Aquests dies, l’escola s’ha engalanat de valent!
Petits i grans hem treballat amb diferents tècniques i materials per guarnir passadissos, finestres i racons diversos.
Els nostres tions no paren de menjar!
Aquí teniu algunes imatges!!
Llegeix més»

CONCERT DE NADAL A CAL LLOVET

Benvolgudes famílies,
Us convidem a assistir al Concert de Nadal de l’escola a Cal Llovet  aquest divendres dia 22 de desembre a les 9 h del matí. Recordeu que heu de portar els vostres fills/es directament a Cal Llovet.
Quan acabi el concert, alumnes i mestres anirem… Llegeix més»

A L’ESTIU ES VA TREBALLAR DE VALENT!

Aquest estiu, gràcies a l’esforç i a la dedicació de l’Ajuntament de Santpedor, de la brigada d’obres i del personal de l’escola, s’han pogut fer millores a diferents espais del centre.

Aquí teniu un recull de fotografies on podreu veure les millores:

Nova aula de música, més àmplia i més lluminosa.

 

Adequació de la sala de mestres, habilitant un espai – menjador pel personal del centre.

 

Ampliació del mur del pati d’Educació Infantil.

 

Canvi de la pica dels Cargols Vermells.

 

Col·locació de dues parets per delimitar l’espai de ciències, a la sala polivalent d’Educació Infantil