QUIN FRED!! ÉS HIVERN

L’enfocament pedagògic d’un projecte parteix sempre d’activitats pràctiques on els infants siguin els generadors d’aprenentatges, d’aquesta forma, treballem tant activitats reflexives, com manipulatives, experimentals, tecnològiques,…

Com d’importants són les estacions de l’any per als infants?

Són una gran font d’aprenentatge: prenen consciència del pas del temps, aprenen els colors de cada temporada, experimenten amb els fenòmens naturals, acompanyen als hàbits i rutines, s’inicien en el llenguatge matemàtic i sobretot, ens ajuden a créixer perquè cada estació que passem, els nostres petits són 3 mesos més grans.

 

DURANT AQUESTS MESOS DE GENER I FEBRER HEM TREBALLAT L’HiVERN.

HEM APRÉS MOLTES COSES SOBRE AQUESTA ESTACIÓ:

  • QUiNA ROBA ENS HEM DE POSAR: GUANTS, BUFANDA,… (VOCABULARI)
  • COM ESTÀ LA NATURA: TEMPERATURA, ARBRES, …
  • ÉS L’ESTACIÓ DE L’ANY EN QUÈ VEIEM MÉS FENOMENS METEOROLÒGICS: GLAÇADES, PLUJA, NEU, AIRE, BOIRA, NÚVOLS, SOL,…
  • EXPERIMENTACIÓ AMB GLAÇONS: Vam anar a l’espai de ciències a buscar glaçoneres, les vam omplir d’aigua amb pintura (amb els colors de l’hivern) i hi vam afegir un pal de gelat, les vam deixar al pati tot un cap de setmana de molt fred, i vam descobrir que durant aquelles tres nits es van congelar. Després vam poder pintar amb glaçons. Què divertit!!
  • VAM FER ENTRE TOTS UN NINOT DE NEU MOLT GRAN!! AMB COTÓ FLUIX, QUE SUAVET QUE ESTAVA!!
  • HEM ADQUIRIT LA RUTINA DE POSAR I CORDAR LA JAQUETA, A MÉS DE SER RESPONSABLE DE LES NOSTRES PERTINENCES, COM PODEN SER ELS GUANTS, GORROS, BUFANDES O BUFS TAMBÉ ÉS MOLT IMPORTANT!
  • HEM APRÉS LES LLETRES DEL NOSTRE NOM FENT EL NOSTRE NINOT DE NEU PERSONAL: cada lletra és una bola de neu, contra més llarg és el nostre nom, més gran es el ninot!! També els tenim penjats a les vidrieres de la classe, fan molt de goig!

SI VOLEU APRENDRE MÉS COSES DE L’HIVERN, FEU CLICK A L’ENLLAÇ I ELS VOSTRES FILLS I FILLES US HO ENSENYARAN!!

Cargols verds: https://photos.app.goo.gl/uC4q9YvWJzhPM9pe6

Cargols vermells: https://drive.google.com/file/d/1qQlm3_07Sqjvp0TW9cXt6e0iAt-sB2r6/view?usp=sharing