RODA DE TRES A P5: DESCOBRIM L’OLIVERA DE L’ESCOLA

A P5 hem fet de petits exploradors i investigadors.
Hem anat al pati dels grans a veure les oliveres. N’hi ha dues, una ha fet moltes olives que estan apunt per collir i hem descobert que l’altra,aquest any, no n’ha fet ni una!
Ens hem aplegat sota l’olivera que està plena i l’hem observat, les seves branques, fulles, olives de diferents colors, el seu tronc ben gruixut ple de forats que s’han convertit en casa de formigues i altres insectes. Hem observat bé amb la lupa tots els seus racons i hem collit un piló d’olives.
Ja a l’aula, les hem classificat per colors, formes… i fins i tot les hem tastat! Però uff!!!! no ens han agradat gens són molt fortes i dures i ben amargants!
Algú s’ha recordat que a casa seu, la seva àvia les posa amb aigua i sal i després ja són bones. Hem mirat algun vídeo al projector que ens expliqui bé com s’han de salar per fer una bona conserva i ho hem fet així. Passat 10 dies, les hem tastat i… estaven boníssimes!!!
Altres activitats que hem fet han sigut més artístiques: Hem fet mandales amb fulles, branques i olives i també hem pintat amb el suc que fan les olives a l’aixafar-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>