Projecte de l’hort dels Esquirols: l’escarxofa
El divendres 11 de febrer, van venir a la classe la Montse i el Pau, els pares del Pol. Ens van explicar coses de l’escarxofa. De ben petit el Pol sempre n’ha menjat i li agraden molt.
L’escarxofa surt de l’escarxofera, que es cultiva als camps. L’escarxofera té les tiges gruixudes i les fulles molt llargues. Pot fer escarxofes durant tres anys. Les escarxofes són les flors de les escarxoferes.
Es creu que l’escarxofa ve del nord d’Àfrica, segurament d’Egipte. Els àrabs la van estendre per Europa.
Els pagesos cullen escarxofes de novembre a març: és una verdura d’hivern.
L’escarxofa és molt saludable. La podem menjar a la brasa, al forn, bullida, fregida, amb truita… també en podem fer conserves.
Com es diu escarxofa en altres llengües?
alcachofa, en castellà
carciofo, en italià
artichoke, en anglès
Després, vam plantar dues escarxoferes a l’hort. Ens ho vam passar molt bé!!
FOTOS: https://thinfi.com/07j9e