LES ABELLES I LA MEL

La diada de Sant Jordi sempre és una celebració especial però, per als Dofins encara ho ha estat un mica més, ja que hem pogut fer una sortida a fora de l’escola.  Hem anat a la Riera de Gaià, a l’Hort de Cal Fèlix, per conèixer més de prop, com s’organitzen i com elaboren la mel les abelles.

Després d’esmorzar, el Pere i l’Anna ens han explicat com són les abelles, com s’ajuden entre elles, com viuen a dins del rusc, com pol·linitzen i recullen el nèctar de les flors,… fins i tot hem descobert que aquests petits insectes tenen cinc ulls i poden viure en comunitats de seixanta mil membres.

Per observar les abelles dins del rusc, ens hem posat uns vestits d’apicultors/es i hem esbrinat com treballen entre els panells les abelles, els abellots i l’abella reina. Ha estat el moment més esperat pels Dofins!!

També hem relacionat les plantes aromàtiques de l’hort amb les seves propietats medicinals tot jugant, hem fet un concurs de tast de mels per grups i hem elaborat una espelma amb la cera de les abelles.

Quin dia més divertit! Avui hem pogut aprendre fora de l’aula com s’organitza i viu aquest insecte tan valuós per la natura i pels humans.

Mireu, mireu les fotografies…

https://thinfi.com/04bmj

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>