Propostes per 5è

MÚSICA:

Recordeu que fa unes sessions vam treballar el tema del musicograma amb l’audició “En un mercat Persa”? Per qui no se’n recordi, un musicograma és una forma de representar mitjançant imatges, dibuixos, símbols… l’estructura d’una peça musical per facilitar-ne la seva audició. Quan sona un fragment de música nou s’utilitza un símbol diferent, intentant però que vagin tenint alguna relació entre si (per exemple: temàtica de natura, una història…) però quan se’n repeteix algún, s’utilitza el mateix símbol (us deixo uns links amb més informació per si la necessiteu). 

El repte que us proposo és el següent: escolliu la cançó o peça musical que preferiu i creeu-ne el seu propi musicograma. Primer escolteu bé la peça, per tenir clar quines parts hi detecteu. Per aclarir-vos, podeu fer servir el sistema de l’abecedari que vam fer servir a classe (A B C…= fragments de música diferents. Repetir lletra= fragment de música repetit). Una vegada tingueu clara l’estructura ja us podeu posar de ple a dissenyar el vostre musicograma. Imaginació al poder! De ben segur dissenyareu uns musicogrames xulíssims!

https://es.wikipedia.org/wiki/Musicograma

https://islamusica.es/musicograma-para-ninos/                  https://www.youtube.com/watch?v=NYyL9OKhpeI

CATALÀ/ART

Us proposo fer una visita guiada a un museu des de casa. Escolliu el museu que més us agradi: Louvre, British Museum o Museu Dalí.

Quan acabeu de fer el recorregut podeu triar l’obra o les obres que més us hagin agradat i fer una recerca. 

Expliqueu per què us ha agradat, de qui és l’obra, quin any es va fer, si hi ha alguna història curiosa darrere de l’obra… i si us animeu podeu intentar crear-la vosaltres mateixos!!

Podreu accedir a les diferents obres d’art que es troben a quilòmetres de distància!!

Louvre

https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne#

British Museum

https://www.britishmuseum.org/collection/galleries

Museu Dalí

https://www.salvador-dali.org/es/museos/teatro-museo-dali-de-figueres/visita-virtual/

CATALÀ

També us animo a fer un petit diari en format àudio o per escrit. El podeu fer cada dia, cada dos o quan tingueu la necessitat. En aquest diari, podeu escriure o gravar un àudio explicant com us sentiu, que esteu fent aquests dies, si us comuniqueu amb les vostres famílies i amics…Tot el que vosaltres vulgueu!

MATEMÀTIQUES

Podeu repassar operacions bàsiques (sumes, restes i multiplicacions amb decimals) així com divisions de dues xifres al divisor. També poeu repassar els temes que ja hem treballat.

ENGLISH: on the school web page you have some readings and kahoots to keep English alive together with links to some educational pages. 

Apart from that you can also try some apps to practice English. I have mentioned just some here on the side.

I’ll try to keep the blog alive! 

A la pàgina web de l’escola trobareu lectures i comprensions utilitzant el kahoo, també hi trobareu alguns links cap a pàgines educatives. 

Apart d’això podeu provar algunes de les apps que teniu aquí al costat.

Intentaré mantenir el blog de l’escola al dia! 

Link al blog: https://agora.xtec.cat/escolalasequia/categoria/angles/

Related to the books we are using and other oxford resources:

Online learning zone

koalatext

A great app is duolingo

And a really basic one is lingokids: you can go for the free version.

Another free app with vocabulary, flashcards and stories (in American English) is English for kids

A great place to go to watch videos, play games and do readings and comprehensions is: learn English kids and BBC teens this one is a bit more challenging, but I know some of you are working hard, and maybe the topics are of your interest.

PROPOSTES 2ª SETMANA

MÚSICA

Si recordeu, els últims dies de classe vam estar practicant la cançó de “Bella Ciao” en la seva versió sobre el canvi climàtic. Però… què us semblaria crear la vostra pròpia versió d’aquesta peça? Per fer el nou text us proposem inspirar-vos en el que esteu vivint i sentint aquests dies per així acabar fent i cantant el vostre propi “Himne del confinament” (si us ve més de gust fer un lletra nova sobre una temàtica diferent també ho podeu fer, només és un suggeriment). Us adjuntem el link on hi trobareu la versió instrumental, sense lletra. Us animeu a grabar-vos tot cantant-la? Ens encantaria escoltar els vostres himnes! 

 

CATALÀ 

Per treballar i repassar els diftongs.

http://www.edu365.cat/primaria/catala/diftong/practica/index.htm

MATEMÀTIQUES 

Per poder practicar una mica de càlcul mental, teniu l’opció de triar si voleu fer sumes, restes, multiplicacions o divisions i podeu triar el nivell.

http://ares.cnice.mec.es/matematicasep/colegio/maquina.html

A continuació us deixem el repte de la setmana:

En Joan i el seu grup caminen 15 km cada dia per fer 520 km d’una travessa, excepte els dissabtes i els diumenges que només en caminen 12. Quants dies trigaran a fer el recorregut si el comencen dilluns?  El pròxim dia donarem la solució 🙂

EDUCACIÓ FÍSICA

MuevetEF pero en casa: joc virtual de taula de pràctica d’activitat física per completar el joc en família.

 

MEDI 6è

  • Per repassar cosetes que ja coneixeu o que no tant, sobre el cos humà. Està en castellà i les imatges semblen reals.

http://ntic.educacion.es/w3///eos/MaterialesEducativos/mem2007/nuestro_cuerpo_clic/interactiva/index.html

  • Per a fer una mica de repàs sobre Catalunya

https://clic.xtec.cat/users/mnebot1/comarques/index.html

  • Per a conèixer una mica més l’Edat Mitjana.

http://www.edu365.cat/primaria/socials/viurealsmonestirs/index.htm

http://www.edu365.cat/primaria/socials/viurealscastells/index.htm

http://www.edu365.cat/primaria/socials/viurealcamp/index.htm

http://www.edu365.cat/primaria/socials/viurealaciutat/index.htm

  • Per a fer experiments i ciència a casa

https://www.scientificamerican.com/education/bring-science-home/

 

MÚSICA

Us proposem que experimenteu amb “Incredibox”, una aplicació molt intuïtiva que permet compondre la vostra pròpia música combinant diferents efectes de veus, ritmes… Quan entreu a la pàgina web veureu que podreu triar si voleu treballar amb la versió web (no cal descarregar res) o us voleu descarregar l’app (per si preferiu fer-ho des d’una tablet, mòbil…). Tot seguit us surten 7 personatges (Alpha, Little Miss, Sunrise…) que són les set versions que ofereix el programa, cadascun amb efectes de so diferents. Cliqueu una d’aquestes versions i ja només cal que comenceu a crear la vostra música. Veureu que apareixen un seguit de nois de color gris i a sota un conjunt de símbols. Si arrastreu aquests símbols a sobre d’un personatge veureu que es vesteix i que comença a emetre un so determinat. Aneu experimentant amb les diferents opcions i quan cregueu que teniu la versió que més us agrada cliqueu a sobre el botó vermell “Rec” i la vostra música quedarà enregistrada per què la pugueu escoltar i compartir amb qui vulgueu. Esperem que ho gaudiu!

https://www.incredibox.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>