EL PROJECTE D’ASTRONOMIA

Primer curs, 1r trimestre

El primer dia de cole vam trobar la classe desordenada! Creiem que els minairons van fer de les seves… Tot endreçant vam trobar un llibre que  gairebé tots els nens coneixien: era sobre astronomia, i l’havien comprat l’any anterior! Vam decidir que seriem la classe dels planetes i per això vam decorar la porta de la classe!

Els vaig preguntar què creien que hi sortia en aquell llibre, quines preguntes els agradaria trobar-hi, i què volien saber d’aquell tema.

Van sortir quatre preguntes, que hem anat responent junts al mural:

  • Conèixer els planetes20161214_085304
  • Què fa la lluna? Quan tapa al Sol?
  • La nit. Què són les contel·lacions?
  • volta al Sol

Els planetes

Vam començar a estudiar els planetes i vam buscar informació, de les mides i característiques. La Jana, el Guillem, la Vinyet i el Bru, ens van dur uns dibuixos, fotos i pòsters molt aclaridors!

Aleshores el Guiu ens va portar una maqueta del Sistema solar!! Els vam fer amb cartró ben grans per a tenir-los  a la classe. També vam fer el sistema solar en una cartolina gran, on vam dibuixar les òrbites i vam enganxar els planetes (el Lapbook).

El Guiu també va dur una història molt interessant sobre el perquè de la Gravetat!!

Seguint amb el tema, ens hem après gairebé tres cançons dels planetes penjades al symbaloo!! Una en català i dues en castellà!! Per acabar vam fer un desplegable amb l’ordre dels planetes al nostre Lapbook.

La lluna

També vam estudiar la Lluna: en vam fer una amb pintura (dibuixant els mars i els impactes de meteorits), vam fer un “comecocos” de les diferents fases de la Lluna, així com un mòbil per al Lapbook. L’Aran ens va dur unes fotos de la SuperLluna, fetes pel seu pare.

La nit

Investigant què més veiem a la nit, vam fer un sondeig de les constel·lacions que coneixíem… i a part del carro poc més!  Així que a Planes de Son ens van explicar molt bé al Planisferi moltes d’elles!

A classe vam explicar la història d’Orió, i vam conèixer el Triangle d’estiu, les d’hivern i les que estan sempre en aquesta presentacio! Per poder-les tenir a l’aula i veure-les al nostre sostre, vam pintar unes cartolines i vam fer forats… va ser divertit jugar amb les llanternes!

Vam penjar-les a la classe juntament amb el nostre treball amb ceres de l’univers. Per concloure el tema vam fer unes petites representacions de les constel·lacions per a posar-les al llibre d’astronomia!

El sol

A Planes de Son també ens van explicar moltes coses sobre el Sol que vam escriure al nostres llibre, en uns desplegable.

Amb relació amb això vam preguntar-nos , si es movia la Lluna, si ho feia la Terra, vam provar amb una Terra que ens va dur el Bernat… Vam sortir de dubtes mirant uns vídeos i ens vam fer uns dibuixos i uns mòbils que ens van anar molt bé per a entendre-ho! A més a més ens van servir per a entendre els eclipsis!!

Durant aquest temps hem fet un dossier de mates per passar- ho bé i aprendre (amb laberints, números, sumes, sèries…).

De tot plegat ho hem anat plasmant a nostre lapbook, i n’estem molt contents de tot el què hem après! I per això hem quedat amb els nens de 4t per a intercanviar coneixements! I amb els nens de 2n per coavaluar-nos! Tota una experiència!

Aquí teniu les fotografies,cliqueu a la foto i en veureu l’àlbum:

20161201_123511

 

Gràcies a tots  perquè hem après moltíssim i, sobretot, perquè ho hem passat molt bé!

1 comentari

  1. Eli

    Uauuuuu!!! Quina feinada més guapa!! Moltes gràcies a aquests profes tan fantàstics!!! Tots els nens i nenes estaven interessadissims i motivats amb el projecte!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>