El món de les guitarres

El primer dia d’escola després de la Setmana Santa, va venir el guitarrista Marc Castelló a fer-nos una audició didàctica sobre el món de les guitarres. Des dels més petits de l’escola fins als més grans, tots vam poder gaudir de l’activitat musical. El resultat va ser gratificant, ens ho vam passar molt bé, tot i la calor que teniem a la sala, i també vam aprendre moltes coses sobre la trepidant evolució que ha sofert aquest instrument en aquests darrers 100 anys.

Els nens i nenes de P4 ja saben, per exemple, que…

“Les guitarres no són iguals” – Júlia -.

“Les guitarres que tenen forat són les acústiques i les que no tenen forat són les elèctriques” – Bogdan i Ot -.

“Les guitarres tenen clavilles” – Pau -.

“El banjo té una caixa” – Borja -.

Els alumnes de 4rt ja saben que…

“No sabia que hi ha guitarres de ferro” – Pol -. Se’n diu guitarra ressonador en què el cos és de metall, un pas cap a l’electrificació de la guitarra.

“Hi ha guitarres per a diferents estils musicals” – Laia -. L’efecte wah-wah s’utilitza sobretot al Funky-Disco.

“Vaig aprendre què és un sampler. Es necessita un programa a l’ordinador que guarda els sons que vulguis fer amb l’instrument.” – Sara A. –

Els nens i nenes de Cicle Inicial, primer i segon, també ens expliquen què han après:

Segur que tu també saps més coses. Animeu-vos a dir-nos el que heu après sobre el món de les guitarres que ho penjarem aquí!

 

20160329_122525

20160329_120417

 

20160329_114456

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>