DIA internacional de la dona i LA NENA en LA CIÈNCIA

Aquí us volem explicar breument com hem treballat a la Closa per a que els nostres infants vegin que la Ciència és per a tots i totes, per a tothom.

A Educació infantil- Tots els infants van experimentar la importància de tenir les mans netes per evitar les malalties respiratòries i malalties en general. Material: aigua, pebre, sabó rentaplats i recipient. L’experiment es va dur a terme a cada classe amb la tutora. Es va fer un recull fotogràfic.

A Cicle inicial  vam acordar fer una jornada que engresques als nostres infants amb l’experimentació. Vam organitzar tres experiments i vam realitzar tres grups rotatius. Els infants feien hipòtesis del que pensaven que podia succeir i després es feia la comprovació mitjançant l’experimentació per poder treure conclusions o possibles explicacions del que havien observat.Aquesta tarda d’ experimentació va  permetre als nens i nenes gaudir de la ciència.

A Cicle Mitjà ens va visitar la química i mare, la Txell Salvador.Ens va parlar de la la seva curiositat ja de petita i la seva professió d’adulta . Va ser una xerrada molt interessant i amb explicacions molt entenedores, esquemàtiques i visuals. Destaquem el debat amb bones preguntes que van fer a la Txell, com :Tu que faries per canviar el món des de la teva professió? Per acabar l’activitat ens va ajudar a fer un experiment amb els passos i hipòtesis.  Va ser molt enriquidora aquesta activitat per a tot el cicle. .Molt agraïts i agraïdes Txell!

A cicle superior ,ens va visitar la Rosa Brau,farmacèutica. Va explicar la seva motivació vocacional, la seva formació i el seu dia a dia. Va parlar sobre les especialitats que domina. Es va obrir un debat sobre el paper de la dona en la ciència i el procés de canvi que està succeint en aquest sentit.

Va ser molt positiu que els nens i les nenes van poder veure un referent proper d’una dona amb vocació científica i que pot treballar en un entorn rural, d’allò que ha estudiat. Moltes gràcies a la Rosa!!

Cal seguir avançant amb l’objectiu de fomentar les vocacions científiques des de petits/es sense diferència de gènere. Cal visibilitzar les dones a la Ciència contemporànies i recordar que  també n’hi ha hagut d’ invisibilitzades al llarg de la història. BONA CIÈNCIA PER A TOTHOM!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>