Dia de la Pau a Cicle Superior

El dia 30 de gener va ser el dia de la Pau i la No-violència i per celebrar-ho, a cicle superior vam fer diferents activitats durant tot el dia.

Al matí, vam acabar uns barrets que havíem començat la setmana anterior a plàstica i que ens servirien per l’activitat de la tarda. Ens vam dividir en 5 grups per colors i vam haver de dissenyar i fabricar uns barrets ben originals. Després del pati vam jugar a un joc de taula semblant a “l’oca” on et posaves a la pell d’un  adolescent refugiat que havia de marxar del país en busca d’una vida millor i lluny de la guerra. Era molt complicat arribar a la meta perquè al llarg del camí sempre hi havia problemes i vam comprendre les dificultats que troben les persones que fugen del seu país.

                   

Per la tarda vam mirar un vídeo d’un nen on explicava el seu dia a dia al camp de refugiats. A continuació vam fer l’activitat “els barrets de pensar”, on ens havíem de posar en diferents situacions, analitzar-les i pactar solucions.

 

Situació 1: En aquesta situació t’havies de posar a la pell d’un/a noi/a que el seu país estava en guerra.

Situació 2: Érem membres de la ONU i havíem de buscar solucions per la guerra de Síria.

Situació 3: Com a voluntaris i voluntàries de Save the Children havíem d’ajudar a construir un futur millor per als nens i joves d’un camp de refugiats.

Ens vam repartir en tres grups (un grup per cada situació). A cada grup hi havia diferents tipus de barrets i els portadors havien d’adoptar un rol segons el color del barret: el blau era el mediador, el lila feia la síntesi i anotava les possibles solucions, el verd aportava idees creatives (inclús una mica esbojarrades), el vermell era negatiu i només aportava problemes i dificultats i finalment el taronja era l’optimista i aportava punts positius. No era tan fàcil com semblava, les situacions eren complicades i costava arribar a un acord.

Ens ho vam passar molt bé i vam reflexionar i vam comprendre millor el problema de la guerra de Síria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>