Benvinguts/des a la web d’El Colomer!

Material Primària Confinament                                              Material Infantil Confinament

                                                                             

Adreces d’interès per poder treballar durant aquest confinament:

Infantil:

                            Resultat d'imatges per a "museus virtuals"         Resultat d'imatges per a "servei meteorològic de catalunya"

Una mà de contes                        Experimentació                          Museus virtuals       Per fer gràfics de 

      Primària:                                                                                                                              temperatures

Edu365.cat                                      

Matemàtiques         Geometria               Experimentació                             Activitats amb mòbils o tauletes

A més a més, teniu els enllaços a pàgines educatives a la columna esquerra.

BENVINGUTS I BENVINGUDES A L’ESCOLA EL COLOMER! JUNTS FEM ESCOLA!

L’Escola El Colomer és un centre públic d’educació infantil i primària, que es troba al municipi de Bigues i Riells (Vallès Oriental).
L’escola entén l’ensenyament i aprenentatge com un procés que engloba els diferents aspectes que integren la personalitat de l’alumne/a: intel·lectual, emocional, moral i social.

Com ho fem?

Creant un ambient de benestar, felicitat, estima i disciplina per tot l’alumnat.

 

Som un claustre de mestres, sensibles, afectuosos i propers a tots els i les alumnes, a totes les necessitats dels nostres alumnes. Per realitzar aquesta tasca, cal que com equip ens formem de manera continuada i ens aturem a reflexionar vers la nostra pràctica educativa en tots els àmbits.

Oferim metodologies basades en un aprenentatge significatiu i funcional respectant sempre el ritme individual de cada alumne/a, per atendre i donar resposta al desenvolupament de totes les capacitats i habilitats dels nens i les nenes a fi que puguin afrontar els reptes del món actual (autònoms, responsables, creatius, tolerants i respectuoses, compromesa socialment, capaces de treballar en equip, amb habilitats i capacitats per afrontar reptes i situacions quotidianes (competent),… amb una mirada crítica que els permeti gaudir i intentar millorar el seu entorn).

Plantegem metodologies obertes a les famílies, participativa amb la comunitat educativa i amb l’objectiu clar de posar l’alumne/a en el centre de l’aprenentatge.

Considerem que l’educació és un procés permanent i que només és possible amb la plena col·laboració, comunicació i respecte de les famílies.

“Si ho escolto, ho oblido,
Si ho veig, ho entenc,
Si ho faig, ho aprenc”.

Us adjuntem el tríptic que entreguem a les Jornades de Portes Obertes.

Aquí teniu un vídeo per conèixer la nostra escola i veure què fem un dia a Educació Infantil.

#joemquedoacasa
#elcolomercompartim
#elcolomerdesdecasa

Carnestoltes 2020

Amb una mica de retard, ja estan aquí les primeres fotos dels grups de la festa de Carnestoltes. Properament, tindreu les entrades amb la resta de fotos als respectius blogs dels grups.

 

 

Informació Covid-19 – Tancament centres educatius de Catalunya

Benvolgudes famílies,

Us informem del comunicat que ha emès el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya aquest mateix migdia.
“Per tal de trencar la cadena de contagis del COVID19 i poder reduir el nombre projectat de possibles malats greus amb necessitat d’hospitalitzacions i amb l’objectiu de preservar el sistema sanitari i poder fer front, no només a les necessitats del malalt del COVID19 sinó també a la resta de situacions de salut greus, el Consell Assessor del PROCICAD s’ha acordat:

1. Passar el pla a fase d’emergència 1 que ens ha de permetre poder activar recursos de suport logístic en cas que sigui necessari i tractar dades sensibles i compartir-les entre administracions.
2. Ordenar el tancament de les escoles, instituts i universitats a partir de demà, 13 de març de 2020.”
Seguint les instruccions preventives, de protecció i d’organització de la Generalitat de Catalunya, també queden anul·lades les següents activitats:
– Activitat de LECXIT;
– La festa del Cross escolar i calçotada;
– Activitats extraescolars de l’AMPA i municipals;
– Jornada de portes obertes;
– Excursions del segon trimestre;
– Sortides de migdia a la biblioteca municipal de BiR;
– Activitats Culturals del segon trimestre;
– Tertúlies del Colomer;
– Formacions de mestres;
– Serveis d’acollida, ludoteca i menjador.

L’Equip Directiu de l’escola restarà alerta a qualsevol nova mesura o informació que es vagi produint durant els propers dies, esperant que aquesta situació d’excepcionalitat millori.
Per a qualsevol dubte, restem a la vostra disposició.

Moltes gràcies per la vostra comprensió.

Cordialment,
Equip Directiu

I Cross Escolar El Colomer i II Festa de la Calçotada

Ja la tenim aquí, reserva aquesta data: Dissabte 28 de març de 2020, ja que arriba el I Cross Escolar El Colomer!!. Enguany, aquesta activitat esportiva estarà relacionada amb el projecte d’escola d’aquest curs: El Cor de la Terra. Per aquest motiu, tot i ser una activitat totalment gratuïta, tothom podrà col·laborar amb aportacions al dorsal solidari (caixa solidària que estarà en la recollida del dorsal). Els diners aniran dirigits a programes de conservació del nostre entorn i realitzada pels i les alumnes de C.M. Col·labora l’associació sense ànims de lucre: Boscos94. Més informació, properament.

Posteriorment, tindrà lloc la II Festa de la Calçotada. Per recuperar forces i energia, a partir de les 13h. tindrà lloc un dinar de germanor. Tiquets ja a la venda, no feu tard!

Animeu-vos a participar!!

Concert de Nadal 2019

Benvolguts/es.

Us compartim el Concert de Nadal dels vostres fills i filles que es va celebrar el passat 19 de desembre. Aquí podreu gaudir del concert íntegre i de l’espectacle tan bonic amb els que ens van obsequiar.

Els i les mestres de l’escola us desitgem un bon Nadal i un Bon Any Nou!!

XV Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta

El passat dijous 21 de març, les nostres representants van participar en el XV Certamen de Lectura en Veu Alta celebrat al Teatre Patronat de La Garriga. Activitat promoguda pel Departament d’Educació i els Serveis Educatius Territorials de Maresme-Vallès Oriental.

Felicitats a tots/es els i les alumnes que han participat prèviament amb el treball a les aules, i a les nostres representants en el Certamen!!

Pràctiques d’Experimentació a CM

El grup 3, format per alumnes de 3r i 4t, ha passat aquest darrer mes per les pràctiques d’experimentació. S’han engrescat tant que han gravat un video explicant què han fet. Quedeu-vos fins al final perquè hi ha sorpresa.

 

JORNADA DE PORTES OBERTES 2019-2020

Benvolgudes famílies,

Us informem que les Jornades de Portes Obertes a l’Escola El Colomer de Bigues i Riells seran els propers dies:

  • Dijous 21 de març de 2019, a les 15.00h: Farem un recorregut pels diferents espais de l’escola i podrem observar en directe el treball amb els nens i nenes de l’escola.
  • Dissabte 23 de març de 2019, a les 10.00h: Us exposarem el treball pedagògic de l’escola i farem un recorregut per l’escola.

Us hi esperem!!

  • Tanmateix, us comuniquem la previsió de dates de Preinscripció pel curs 2019-2020, que són del divendres 29 de març al 9 d’abril de 2019, ambdós inclosos. 

Moltes gràcies!

Per qualsevol dubte, podeu trucar a Secretaria (938657682).

Chachachá a 6è!

Finalitzem la primera part del projecte Balls Espotius a sisè i la segona part d’aquest gran projecte de balls que vam començar el curs passat. Aquest cop amb un ball latino, el Chachachá i a ritme de la gran Cèlia Cruz! 1, 2 chachachá!! Propera parada… Swing!

Pràctiques d’Experimentació a Cicle Mitjà

Les pràctiques d’experimentació tenen l’objectiu de desenvolupar el raonament científic en els nens i les nenes de cicle mitjà. Els alumnes duen a terme un conjunt d’experiments plantejats pel mestre emmarcats dins d’una temàtica determinada (estats de la matèria, tècniques de separació de mescles i reaccions químiques). En petits grups, els infants es formulen preguntes, el·laboren les seves hipòtesis i extreuen conclusions mitjançant procediments estàndards o altres que arriben a dissenyar ells -que sovint són molt sorprenents-.

Tot i que l’objectiu d’aquestes pràctiques és desenvolupar el raonament científic dels infants, les pràctiques també es desenvolupen integralment en anglès.

Us deixem un enllaç on podeu veure els i les alumnes explicant els experiments que han dut a terme:

https://drive.google.com/open?id=19OwXopxPwzf_aCneCYhuGMzwoggUfxww

Pràctiques de Robòtica

Cada dimecres a la tarda, alumnes de 3r i 4t tenen una experiència amb la programació d’un robot. Com ja sabeu, aquest curs, s’ha iniciat aquest treball amb el Robot ProBot. Aquest tipus d’eines ens serveixen per seqüenciar ordres, a més de treballar el vocabulari i les eines bàsiques del L’ordinador. També, es fa un petit treball matemàtic, ja que per poder ordenar les accions del robot, hem de treballar les distàncies (cm) i els girs (graus).

Per últim, aquest robot no entén el català, per tant totes les ordres les hem de dir en anglès, el que suposa un treball del vocabulari bàsic de les diferents direccions.

Aquí teniu alguns exemples del treball que fem.

ROBÒTICA

Presentació concert de Nadal 2018!

PER VEURE ELS VÍDEOS DE CADA CURS, ELS PODREU TROBAR A LES CORRESPONENTS SECCIONS DE CADA GRUP

Ahir vam celebrar un concert de Nadal molt especial. Aquí teniu la presentació del concert, on expliquem el per què d’aquelles paraules penjades al nostre gimnàs, desitjos dels vostres fills i filles, somnis per un món millor.

Bones festes!!

 

 

 

Sta Cecília 2018!

El passat dijous 22, va ser el dia de Sta Cecília, dia de la música. Els i les alumnes del Colomer vam poder gaudir d’una exposició d’instruments amb les diferents explicacions dels seus orígens i el so que produïen.

Al migdia, vam anar tota l’escola a la sala polivalent per poder gaudir d’una gran espectacle, les actuacions del Juan (conserge) amb la seva veu recordant els Beatles i la seva destresa a la guitarra. Posteriorment el Kevin (mestre d’anglès) ens va sorprendre amb una magnífica peça a piano per, finalment, el Cor del Colomer, acabar el concert amb un altre tema dels Beatles i l’animat “Músic de carrer” de Txarango. Un dia amb bona música i a bon ritme!

 

 

Lédia Peñalver, campiona d’Europa de patinatge!!

El campionat europeu de patinatge amb figures obligatòries es va celebrar al passat dimarts 27 d’octubre a Fuengirola, Màlaga.

De la categoria de la nostra companya Lèdia van assistir vuit participants d’ arreu d’Europa .

La dia fa patinatge des dels 5 anys. Entrena unes 10 hores a la setmana, aproximadament. Es va traslladar, en cotxe, el passat dissabte fins a Fuengirola on tenia lloc  el campionat europeu.

La  Ledia Peñalver  va fer una gran actuació  que li va permetre guanyar  el  campionat .

Vas tenir  molts nervis?

Si , abans de competir!!!

Sabies o creies que guanyaries?

No per què no sabia el nivell que tenien les altres participants.

Vas tenir alguna anècdota o contratemps?

Si abans de marxar de Bigues se’n van trencar els patins.

Et van dona algun trofeu?

Sí!!!