Benvinguts/des a la web d’El Colomer!

 

PREINSCRIPCIÓ CURS 2021-22

 • Us compartim el tríptic de Portes Obertes 2021:

Xerrada per a famílies: “Com ajudem als nostres fills i filles a créixer?”

Benvolgudes famílies,

A l’escola, des de fa un temps, estem detectant una dificultat, cada vegada més gran, pel que fa el desenvolupament dels nostres alumnes d’educació infantil, en referència a l’autonomia i l’estimulació del llenguatge.

És per aquestes raons que us convoquem a una xerrada per a totes les famílies de l’escola a fi d’orientar i assessorar en l’educació i l’acompanyament vers als infants. Des de l’AFA i l’Escola hem demanat a la psicòloga i logopeda, la Sra. Mery Cruz que pugui conduir la xerrada, titulada “Com ajudem als nostres fills i filles a créixer? i els temes que es desenvoluparan són:

 • Com posar límits al meu fill/a?
 • Com ho puc fer per estimular el llenguatge dels meu fill/a?
 • Influeix l’alimentació en el desenvolupament físic i cognitiu del meu fill/a?
 • Com el puc ajudar per què sigui autònom/a?

Per altra banda, també s’ha detectat un excés de temps en l’ús de les pantalles (mòbils, tablets, videojocs,…) per part dels nens i les nenes en edats primerenques. Aquest excés té unes conseqüències negatives molt importants. Per aquest motiu, també li hem demanat a la psicòloga que ens pugui ajudar a gestionar el control d’aquestes eines tecnològiques.

La xerrada tindrà lloc, de manera telemàtica, el proper dimarts 13 d’abril de 2021, de les 18.00h a les 19.30h.

Aquesta xerrada està subvencionada per l’AFA de l’escola. 

L’enllaç per accedir a la xerrada és el següent: 

https://meet.jit.si/XerradafamiliesEscolaElColomer

Moltes gràcies i us hi esperem!

Projecte CUEME – Escola El Colomer

Els alumnes de 5è, visiten l’Ajuntament i s’entrevisten amb l’alcalde per rebre el seu Número d’Identificació Municipal per poder comercialitzar els productes elaborats per les diferents cooperatives.

La reunió, va tenir la presencia de la televisió i vam poder ser entrevistats per explicar en què consisteix aquest projecte i els objectius principals que es pretenen aconseguir. Recordeu que les 3 cooperatives d’aquest curs: Juncoop, A Better World, i Ajun Posm; tenen com a objectiu destinar els beneficis a associacions i entitats que treballen per la millora de les condicions socials de persones i/o animals.

Aquí teniu el resum de la notícia.

 

DENIP A L’ESCOLA 2021: “La pau és ….”

Cada any el 30 de gener celebrem i promovem el Dia Mundial de la Pau i la No Violència Escolar. El concepte de pau ha passat de ser tan sols un concepte lligat a l’absència de guerra o violència per transformar-se en una idea més sofisticada en termes de prosperitat, felicitat, justícia, respecte i seguretat humana.

Enguany, la proposta didàctica del DENIP 2021 va anar dirigida a realitzar dinàmiques amb els nens i les nenes per parlar i reflexionar sobre la pau positiva. Descobrir els referents de la nostra història i valorar el treball d’organitzacions i entitats actuals. Expressar, compartir, escoltar que ens aporta la sensació de pau! 

Cada classe va elaborar un puzle d’una imatge representativa de la pau, d’una obra d’art o de la imatge d’una persona representativa de la història, amb un missatge de pau que actualment, llueixen a l’entrada de l’escola.

Us deixem unes fotografies representatives dels treballs finals! Uns missatges preciosos!

Carnaval 2021

El passat divendres 12 de febrer vam concloure la setmana del Projecte Interdisciplinar de l’Aire: respira! amb una gran festa!! La festa de Carnestoltes la vam celebrar per cicles, desfilant disfressats, ballant, amb gresca, amb rialles i compartint una molt bona estona!!

A més a més, vam endolcir la festa esmorzant xocolata desfeta que portava l’empremta de la solidaritat, del treball en equip, de l’esforç, de la valentia,…. Un any més, l’Escola amb el suport de l’AFA, hem seguit organitzant i participant al Projecte de la Xocolatada Solidària per recolzar l’equip de professionals del Departament d’Oncologia pediàtrica de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Gaudiu de la festa!

Fent clic aquí  podeu veure les fotos del Carnaval d’enguany

PORTES OBERTES I PREINSCRIPCIÓ 2021

Benvolgudes famílies,

Les dates de la preinscripció per Educació Infantil i Primària per al curs 2021-2022 seran del 15 al 24 de març de 2021. 

Us adjuntem l’enllaç de la pàgina web del Departament d’Educació, per poder tramitar la sol·licitud telemàtica: http://preinscripció.gencat.cat/ca/inici/

Seguint les Instruccions del Departament d’Educació, davant el context de pandèmia i com a mesures de seguretat, aquest curs les Portes Obertes es faran en dos dies, una jornada presencial i una altra virtual.

Jornada de Portes Obertes presencials: Dissabte 6 de març de 2021 (cal trucar a l’escola i reservar cita prèvia). 

Reunió Virtual Informativa de Portes Obertes: Dimarts 9 de març de 2021. 

Per qualsevol dubte, restem a la vostra disposició.

Moltes gràcies! Us hi esperem!!

Equip Directiu

PROJECTE FEM POBLE 2021

Com ja és tradició l’Escola El Colomer participa en el projecte del Fem Poble”, l’objectiu del qual és que els nens i les nenes de Bigues i Riells coneguin diferents espais del poble de Bigues i Riells, facin activitats diverses, tant dins com fora de l’escola, i s’emportin una bona experiència educativa.

Al llarg del primer trimestre d’aquest curs escolar, els nens i les nenes de les escoles d’infantil i primària del nostre poble han visitat indrets naturals, espais històrics i emblemàtics, esglésies i masies, botigues i racons sorprenents, han conegut part del nostre patrimoni històric i cultural, del poble de Bigues i Riells.

Tot seguit us fem una relació de les sortides que es van fer i que van tenir lloc al primer trimestre:

P3: Visita a Can Maspons i el seu entorn.

P4: Visita als horts del Flix i recorregut fluvial.

P5: Caminada fins a l’Església de Sant Pere i Sant Pau de Bigues.

1r: Caminada pels voltants del riu Tenes (tram de Bigues)

2n: Visita als Serveis del Poble (Policia, CAP, Ajuntament, escoles,…)

3r: Visita a L’ajuntament de Bigues i Riells i assistència telemàtica al Ple Municipal.

4t: Caminada pels voltants del Riu Tenes (de Bigues a Riells).

5è: Caminada fins al Castell de Montbui i visita guiada.

6è:  Passejada de Can a Can.

De les observacions en directa, de les explicacions que hem rebut de les persones que coneixen l’entorn, de la recerca i treball que s’ha fet en el grup classe, cada aula ha treballat i aprofundit sobre un indret diferent. Fruit d’aquestes sortides s’han anat elaborant diferents treballs que van ser exposats als passadissos de l’escola.

Us convidem a fer un recorregut per les notícies publicades de cada nivell a la pàgina web. Gaudiu-les!

Projecte eTwinning

Des de l’escola ens fa molta il·lusió poder mostrar-vos el reconeixement que ens ha fet arribar el Ministerio de Educación, respecte al Projecte eTwinning.

Des de fa anys, treballem el Projecte eTwinning a les aules de primària i el treball elaborat amb els i les alumnes ha estat qualificat amb el segell de qualitat educativa. Des d’aquí felicitem a tot l’equip de mestres i a la feina feta per part dels nens i nenes!

Tornem al Colomer! (actualitzat 15/9/2020)

Tic, tac, tic, tac…

 

Ja queden hores per retrobar-nos després de 6 mesos!! Abans però, repassem com serà la nova tornada a l’escola.

Aprofiteu les últimes hores, que demà comença un nou curs!!

Festa comiat 6è!

I amb aquesta festa de comiat amb els alumnes de 6è, diem fins aviat a aquesta promoció de nens i nenes tan meravellosos que hem tingut.

Bona sort companys/es, l’Escola El Colomer tindrà les portes obertes per quan ho necessiteu!!

FOTOS COMIAT 6è

Preinscripció curs 2020-21

La preinscripció escolar per a l’educació infantil i primària serà entre els dies 13 i 22 de maig de 2020Tots els tràmits es podran fer en línia, evitant els desplaçaments als centres.
Haureu d’omplir un formulari en línia i enviar la documentació* mitjançant un correu electrònic al centre que s’hagi demanat en primera opció. En el cas de l’Escola El Colomer, escolaelcolomer@xtec.cat

Si teniu problemes per fer-la en línia, la podreu fer presencialment entre els dies 19 i  22 de maig de 2020 demanant cita prèvia al telèfon 93 865 76 82, a partir del dia 13 de maig de 9:00h a 13:00h. Caldrà que porteu la documentació necessària*.

Més informació a Informació per la Preinscripció (Escola el Colomer),  preinscripció.gencat.cat, al web del Departament. 

*Documentació necessària:

 • Imprès oficial de preinscripció.
 • Fotocòpia del llibre de família (full dels pares i de l’alumne/a).
 • Fotocòpia del DNI del pare i mare o tutor/A on hi consti l’ADREÇA DE L’ALUMNE/a que s’al·lega.
 • Fotocòpia del carnet de vacunes.
 • Tarja sanitària de l’alumne/a: TIS.
 • Carnet de família nombrosa.
 • Certificat renda mínima d’inserció.
 • Certificat de discapacitat.