Museu de les matemàtiques (sisè)

CREACIÓ D’UNA CÚPULA:
El dimecres 14 d’abril, en un principi anàvem al museu de les Matemàtiques, però pel tema còvid, no hi vam poder anar. Aleshores vam fer els tallers a l’escola.
De les 10:00 del matí fins a les 11:00, vam anar al gimnàs i un noi ens va explicar com es muntava la cúpula de “Leonardo de Vinci”. Teníem unes peces de fusta simètriques, primer amb aquelles peces vam començar fent un quadrat en grups de 4-5 persones i després vam ajuntar tots els quadrats per anar muntant la cúpula. Cada vegada que acabàvem un quadrat, la cúpula anava creixent.
Al final, quan es van acabar les peces, va quedar una cúpula de quadrats grans i petits. Cadascú va agafar la cúpula d’un dels extrems i la vam aixecar. Al cap d’un temps, es va caure perquè ja no aguantava més.
Després vam fer una altra cúpula, però aquesta estava feta d’hexàgons.
També la vam agafar pels extrems i la vam aixecar, com era més alta, vam poder entrar a dins a través dels forats.
La vam desmuntar i després vam parlar de si ens havia agradat l’activitat.

ELS TALLERS/RACONS DE MATEMÀTIQUES:
A les 11:30h vam pujar a la classe i un noi ens havia preparat uns racons de matemàtiques. A cada taula hi havia un per cadascú de nosaltres i cada cert temps anàvem canviant de taula, per poder fer-los tots. Hi havia jocs d’estratègia, d’operacions i de lògica.
Va ser molt divertit!