L’hort, una font d’aprenentatge

Les i els Superzings baixem mig grup tots els dijous a l’hort, ens encanta! L’hort ens permet connectar amb la nostra terra, i n’aprenem moltes coses. Al llarg d’aquest curs anirem veient com creixen les diferents plantes segons l’època de l’any, així com els fruits dels arbres fruiters que hi ha. Tot això amb la Montse, que ens va acompanyant en aquest procés d’aprenentatge.

Vam començar plantant les bledes i els fonolls, i d’aquesta manera començar a aprendre com s’ha de plantar: en primer lloc fent el forat a la terra amb l’eina, tot seguit plantant l’esqueix amb molt de compte i, finalment tapant-lo bé perquè quedi subjecte.

Poc a poc els estem veient créixer, mentre els reguem i cuidem. També ens encanta observar amb les lupes les fulles, tiges, flors, petits insectes… gràcies a aquestes vam descobrir que uns cucs se’ns menjaven les bledes! Tot allò que veiem ho expressem oralment i a través del dibuix al natural.

Aquesta darrera setmana vam construir uns sonalls molt bonics amb les taronges del taronger. Primer les vam collir, i després les vam obrir per comprovar la seva olor i textura. Mireu que bé ens ho vam passar!