Fades i follets

Aquesta setmana passada la classe de Les i Els Superzings hem après un munt de coses sobre les fades i els follets. Tot va començar en descobrir que a P5 ens queien moltes dents i amb la conversa sobre qui ens porta un detall quan les posem sota el coixí. D’aquesta manera va sorgir la idea de la “fada/follet de les dents”.

Així doncs, vam sortir al pati de l’escola a explicar el conte de “Els follets sabaters” on vam arribar a la conclusió sobre com eren, el fet que eren màgics i que el lloc on vivien era com el nostre pati (el bosc).

El dijous vam anar al MNAC i després d’una exposició molt bonica on ens va acompanyar la fada Goteta d’aigua i la Mònica vam acabar d’observar i poder aprendre més coses sobre fades, follets, nanets i nimfes. Ens va motivar molt haver de trobar la vareta màgica de la fada Goteta d’aigua! També ens van parlar dels Minairons, uns follets molt treballadors que sempre deien: “Què farem, què direm!” i compte no els hi donessis feina a fer, que aleshores et desordenaven tot. Ens vam acomiadar aprenent una dansa de fades i follets molt divertida.

Finalment, amb la punta de plastidecors que teníem preparada de l’anterior setmana, hem fet una mandala de fades i follets molt colorida.