Científiques i científics per un dia

Aquesta setmana ens hem convertit en científiques i científics per un dia i hem anat al Cosmocaixa a realitzar un taller de ciència molt divertit. En aquest, havíem de dur unes eines molt especials: les nostres mans, els nostres sentits i el nostre cervell, amb tot això vam començar a explorar lliurement les propostes que ens havien deixat preparades.

Teniem uns túnels amb diferents elements que despertaven els sentits de la vista, l’olfacte i l’oïda. Un hipopòtam que havíem d’alçar amb una palanca, unes peces de construcció que havíem d’encaixar correctament, un túnel d’aire, bombolles de sabó, una corda per escalar amb miralls al voltant i uns walkie talkies gegants.

Després d’explorar-ho tot com a bons científics vam seure a raonar el que havíem explorat i posar nom a les diferents descobertes i sensacions. També vam arribar a la conclusió que ens havia agradat molt i que cal provar i repetir molt les coses, fer i desfer i que l’assaig i error forma part de la feina del científic/a.

En acabat vam sortir a esmorzar a les taules de pícnic i vam tornar a entrar a visitar el museu de manera lliure. Vam gaudir moltíssim amb el bosc inundat observant totes les espècies que hi habitaven i vam descobrir les condicions que necessiten per sobreviure com la calor i la humitat. També vam poder veure insectes de ben a prop. La zona de l’univers també ens va fascinar moltíssim veient imatges dels planetes, el seu gir al voltant del sol i la gravetat a través de propostes que ens plantejaven al museu.

Us deixem el recull de fotos perquè comproveu què bé s’ho van passar i com van gaudir.