Ens convertim en científiques i científics!

Aquesta setmana, hem anat al CosmoCaixa a realitzar un taller molt divertit que es deia “CLICK” i en ell, els “Diamants” s’han convertit en científics i científiques per un dia. En aquest havíem de dur unes eines molt especials: les nostres mans, els nostres sentits i el nostre cervell. Amb tot això vam començar a explorar lliurement les propostes que ens havien deixat preparades.

Teníem uns túnels amb diferents elements que despertaven els sentits de la vista, l’olfacte, l’oïda i el tacte. Un hipopòtam que havíem d’alçar amb una palanca, unes peces de construcció que havíem d’encaixar correctament, un túnel d’aire, bombolles de sabó, una corda per escalar amb miralls al voltant i uns walkie talkies gegants.

Després d’explorar-ho tot, com a bons científics vam seure a raonar el que havíem explorat i posar nom a les diferents descobertes i sensacions. També vam arribar a la conclusió que ens havia agradat molt, que cal provar i repetir molt les coses, fer i desfer i que l’assaig i error forma part de la feina del científic/a.

En acabat vam sortir a esmorzar a les taules de pícnic i vam tornar a entrar a visitar el museu de manera lliure. Vam poder visitar la zona on ens explicava el gran univers que és la impremta en 3D. Van poder veure com amb una sola impressora es pot arribar a fer un munt d’objectes (sabates, vestits, cadires, taules, llibres, instruments, etc.) i, fins i tot, van poder provar-se unes sabates i vestit de forma virtual. Va ser molt divertit i enriquidor poder saber que un futur potser gran part dels objectes estaran fets amb aquestes impressores.