Erupció volcànica al sorral del pati

 

I…no és una metàfora!

Fa uns dies, com a cloenda del projecte de medi, vam simular una erupció volcànica.

Com és habitual en el nostre dia a dia, carregats de material, vam dirigir-nos cap al bosquet, a la zona del sorral. Allà, havent estudiat el dinamisme intern del nostre planeta, les seves capes, la formació de les valls, muntanyes, volcans i terratrèmols teníem un objectiu molt engrescador: construir un volcà i visualitzar una petita erupció.

Totes hi vam col·laborar; uns vam construir el con volcànic, d’altres vam fixar-lo al terra tractant de trobar la màxima realitat i la xemeneia interior la vam col·locar amb cura per tal de que el cràter fos ben visible per a tothom.

Era el moment de donar-li vida, així que, amb les nostres mans vam abocar bicarbonat sòdic, una miqueta de colorant alimentari i vinagre.

La reacció química que es produeix al barrejar l’element bàsic (el bicarbonat sòdic) i l’àcid (el vinagre) van provocar  una copiosa erupció que lentament anava sortint del volcà i simulava el que havíem estat desitjant observar.

Aquest era el final de tot un seguit de feines ben fetes i la motivació excel·lent per poder iniciar el següent tema a treballar.