Marató Energètica

 

Benvolgudes famílies

Aquest any participem en la campanya de la Marató Energètica que es promou des de l’Ajuntament, juntament amb altres escoles de Palau i equipaments municipals.

La Marató de l’Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia que té com objectiu destinar l’estalvi econòmic aconseguit a accions contra la pobresa energètica.

La Marató consisteix en aplicar, durant el mes de febrer, mesures d’estalvi i eficiència energètica en els edificis participants. Prèviament, s’han recopilat les dades de consum i de factura energètica d’aquest edificis corresponents als mesos de febrer dels darrers tres anys.

La fita seria aconseguir reduir un 10% el consum. A més,  s’ha presentat el projecte a totes les persones concernides i s’han celebrat reunions i accions formatives i de debat per informar de quines mesures es poden posar en pràctica per reduir el consum d’energia i fer un bon ús dels edificis i de les seves instal·lacions.

Des de l’Ajuntament es pretén que aquesta iniciativa sigui una eina de conscienciació i de visualització de l’estalvi energètic”. La  voluntat és que aquesta pràctica quedi a la consciència de la gent, se l’emportin a casa i s’allargui l’estalvi durant la resta de l’any”.

Quan acabi febrer, es comptabilitzarà l’estalvi assolit i el seu import es destinarà a la lluita contra la pobresa energètica.

La novetat d’enguany és que s’afegeix l’objectiu de sensibilització sobre l’emergència climàtica, de manera que es promouran accions específiques per lluitar contra el canvi climàtic i es mesuraran les emissions de CO2 dels edificis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>