Dia de la Pau

El Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) és una iniciativa que va néixer el 1964 per a fomentar l’educació per la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. El poeta i pacifista mallorquí, Llorenç Vidal, la va engegar quan encara no existien iniciatives similars i actualment se celebra arreu del món.

Cada 30 de gener en commemoració de l’assassinat de Mahatma Gandhi, el DENIP es posa en pràctica de diverses maneres, amb un mateix objectiu,  en escoles de tot el món.

Una educació inspirada en una cultura de no violència i pau permet als infants adquirir coneixements, actituds i competències que reforcin el seu desenvolupament com a ciutadans globals, crítics i compromesos amb els seus drets i amb els de les altres persones.

 

 

6 comentaris

  1. Isabel

    Ooooooh q bonito, muchas gracias al equipo de profesores por éste día tan especial, por la actividad y por el reportaje. Precioso. Muchas gracias.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>