Taller espècies invasores: la Vespa velutina. Associació Molí d’en Fort.

Ahir vam poder gaudir d’un taller oferit per l’Associació Molí d’En Fort, el Rubén i la Kamar ens van explicar la diferència entre espècies invasores i les autòctones, especialment vam parlar-nos de la Vespa Velutina, una espècie invasora originaria del sud est asiàtic que viu a les muntanyes de Prades i és una amenaça per la conservació de la nostra biodiversitat. Aquesta vespa és un problema pels apicultors, per la biodiversitat i per la salut de les persones.

Actualment els pocs exemplars que es veien cap a l’any 2019 s’han multiplicat per milers i comarques com l’Alt Camp o la Conca de Barberà, encapçalen el llistat de zones més afectades.  Davant la proliferació d’aquest insecte i sobretot, del perill que suposa per a les abelles autòctones, ja que n’és depredador, l’Associació Molí d’En Fort es dedica a la recol·lecció d’animals exòtics i la vespa asiàtica n’és un d’ells. Darrerament treballen per a frenar l’arribada d’aquesta espècie, seguint els protocols que marca la Generalitat. Des d’aquest han retirat diversos nius a l’Alt Camp.

Gràcies Rubén i Kamar per explicar i informar-nos del perill d’aquesta espècie invasora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>