Ruta per les Terres de l’Ebre; Castell Templer de Miravet i Coves Meravelles de Benifallet.

Avui l’Escola el Bosc de Mont-ral hem estat de ruta per les Terres de L’Ebre, primer hem visitat el Castell Templer de Miravet de la Ribera d’Ebre i les desprès hem gaudit de les Coves Meravelles de Benifallet del Baix Ebre.

EL CASTELL TEMPLER DE MIRAVET és una antiga fortalesa medieval d’origen andalús, transformada i ampliada pels cavallers del Temple en un castell convent d’esperit croat (s. XII). L’estil correspon al romànic tardà i el gòtic de transició, essent obra dels mestres cistercencs vinguts de la Provença, anterior a Poblet i Santes Creus.
Està considerat com un dels millors exemples de l’arquitectura religiosa i militar de l’Ordre dels Templers a tot Occident.

LES COVES MERAVELLES DE BENIFALLET destaquen per la seva quantitat i qualitat de concrecions, especialment les excèntriques. A més de les clàssiques estalactites i estalagmites, a la cavitat es troba un gran nombre de formacions i estructures molt variades.
Conegudes per la gent amb el nom genèric de Coves de l’Aumediella no van despertar l’interès espeleològic fins l’any 1968. Aquestes coves són: Les Meravelles (citades anteriorment), L’Avenc del Sifó, Cova d’En E.Marigot, Cova de l’Aumediella Gran, Cova del Dos i Avenc del Catalanisme.

Un dia fantàstic. S’ho hem passat genial i hem après moltíssim. Gràcies a les persones que ens han atès i acompanyat durant tot el dia.

Save

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>