LA QUÍMICA DE LA COL

A segon hem experimentat amb la col llombarda ja que el seu suc és un indicador àcid-base. Hem preparat una mica de suc de col llombarda triturant fulles en un morter amb una mica d’aigua. Després hem posat aquest suc en tubs d’assaig a mitja capacitat  i hem anat afegint amb comptagotes,  diferents líquids: suc de llimona, vinagre, llet, sabó, bicarbonat… Hem observat que en medi àcid, per exemple amb llimona o vinagre, pren color vermellós i en medi bàsic, amb bicarbonat o amoniac pren color verd. Aquí teniu fotos i videos del procés.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>