Des de l’Escola d’Espiells us portem aquesta jornada tècnica d’un projecte innovador i revolucionari d’Innovi, VITEC i ONAFIS d’enologia de precisió. Mostrar les avantatges d’una estratègia 4.0 per a la producció, utilitzant tecnologies d’avantguarda subministrades per l’ empresa Onafis.
Al centre del projecte tenim sensors intel·ligents subministrats per Onafis, desplegats en cada etapa de la producció, des de la fermentació fins a la criança i que generen moltes dades que s’analitzen i interpreten mitjançant tecnologies de Big data i intel·ligència artificial.
Aquesta informació organitzada esdevé una eina inestimable per als professionals dels cellers, proporcionant una visió en temps real de cada procés productiu, permeten la presa de decisions ràpida i informada, identificant a l’instant problemes com les minves de vi durant la criança, alentiment o parada de fermentació o desviacions microbiològiques.
Un enfocament proactiu garanteix el control dels processos, reduint la necessitat d’ intervenció i optimitzant els insums.
L’objectiu final és que els sensors puguin comunicar-se amb tots els altres objectes o autòmats connectats del celler per produir un entorn òptim de vinificació i criança. combinació de sensors intel·ligents, Big data, intel·ligència artificial i automatització està donant lloc a millores significatives en les tècniques de producció de vi, cercant una major qualitat del producte, un estalvi d’ energia, temps i insums, alhora que impulsen la indústria vitivinícola cap a una era de precisió i eficiència.
Cartell de la jornada: Inscripcions:
30/11/2023 10:00-13:00 h Gratuïta