405€
2.000 h.
Dos cursos lectius
(pendent d’aplicació de la nova llei d’FP – Llei Orgánica 3/2022, de 31 de març-)
OBJECTIU
El Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Elaboració d’Olis d’Oliva i Vins té com a objectiu la capacitació de l’alumnat per treballar en almà sseres o cellers, tot formant-los per dur a terme les operacions d’extracció, elaboració i envasament d’olis i vins, i també per utilitzar la maquinà ria i els equips corresponents i fer-ne un manteniment de primer nivell.
DURADA
– 2.000 hores
– Formació a l’escola: 1.617 hores *
– Formació en centres de treball: 383 hores *
*(pendent d’actualització per aplicació de la nova llei de Formació 2024)
COST
Sols cal pagar el material (uns 405€ aprox.) i l’assegurança escolar (1,12€).
PROGRAMA
Matèries primeres i productes en la indústria oliera, vinÃcola i d’altres begudes
Extracció d’olis d’oliva
Elaboració de vins
Principis de manteniment electromecà nic
Condicionament d’olis d’oliva
Elaboració d’altres begudes i derivats
Anà lisi sensorial
Venda i comercialització de productes alimentaris
Operacions i control de magatzem en la indústria alimentà ria
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments
Formació i orientació laboral
Empresa i iniciativa emprenedora
Formació en centres de treball
REQUISITS D’ACCÉS
– Graduat en ESO
– Prova d’accés als cicles formatius
– TÃtol de FP1 (qualsevol especialitat)
– Tenir aprovat el 2n de BUP