Educant en temps del coronavirus

Qui ens ho havia de dir? Quan a finals de 2019 van començar a aparèixer notícies sobre una nova malaltia a la regió xinesa de Wuhan poc ens podíem imaginar l’impacte que tindria la Covid-19 en les nostres vides. Els dies van anat passant i a mesura que el virus s’anava escampant per tot arreu, nosaltres manteníem rutines i costums, aliens a una nova realitat que s’acabaria imposant sense donar-nos temps a res.

Molts vam començar  a mirar de reull en veure el que estava passant a Itlàlia però el fet que finalment ens va fer tocar de peus a terra va ser la cancel·lació de l’edició  2020 del MWC. Però ja era tard per fer cap mena de previsió  i per no poder, ni tant sols vam poder acabar amb normalitat la segona setmana de març, acomiadant-nos un dijous amb l’esperança de retrobar-nos ben aviat i i retornar a la normalitat.

Però ens havíem tornat a equivocar. El que estava passant no era ni un miratge ni un acudit de mal gust, No era una malson del qual ens despertaríem com si res per oblidar-ho l’endemà. Havíem perdut de cop i volta la nostra llibertat de moviment, el contacte amb la gent que estimem, mentre la por i la preocupació inundaven les nostres vides.

Tanmateix, és en moments complexos quan som capaços de fer coses diferents, de repensar-ho tot. El coronavirus ja és aquí i sembla que ens acompanyarà més temps del que inicialment havíem previst. Per tant, és temps de parlar-ne, d’apropar-nos-hi de la manera que a nosaltres ens pertoca: educativament.  És moment per ser creatius, per aprofitar les oportunitats d’aprenentatge que ens proporciona aquesta situació excepcional.

Si el coronavirus ha estat capaç de transformar les nostres vides, la nostra responsabilitat com a docents és extreure’n aquells aspectes educatius que considerem adients per tal de posar-los a l’abast de tota la comunitat educativa. Tot seguit us compartim alguns materials didàctics que hem estat elaborant sobre el coronavirus i destinats al PFI d’auxiliar d’hoteleria: cuina i càtering. Els alumnes ja fa dies que hi estan treballant a través del seu entorn virtual d’aprenentatge en Google classroom. Però la situació actual ens empeny cada vegada més a anar més enllà, a no quedar-nos únicament en el nostre context, a compartir i a fer nostres les paraules del mestre Daniel Reyes, afirmant que “ningú en sap tant com per no tenir res que aprendre, ni tant poc com per no tenir res que ensenyar”.

Activitats de matemàtiques

 

Activitats de Vida saludable

Activitats de prevenció de riscos laborals

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>