FEM RACONS D’APRENENTATGE: 1r TRIMESTRE.

Dilluns i dimarts al matí i dijous i divendres a la tarda fem racons d’aprenentatge. En aquestes sessions l’aula s’organitza en 7 racons diferents: el racó de llengua, el de mates, el de construccions, el de minimons, el de restaurant, el de missatges, dos d’ordinadors i el de la calma. En aquestes sessions els nens i les nenes trien lliurament quin racó és el que volen fer però tenim certes normes de funcionament.

La primera és que abans de poder repetir un racó primer els han d’haver fets tots. La segona és que a cada racó només hi poden anar 4 nens, menys els de l’ordinador que hi poden anar 2. I la tercera i última norma és que han de registrar el seu pas pel racó fent una creu en la graella corresponent. Aquestes alçades de curs molts d’ells ja són capaços d’organitzar-se bé i respectar les normes dels racons i en gaudeixen molt. Cada ronda de racons té una durada d’una setmana, tot i que hi ha propostes que les allarguem pel seu èxit o que són estables, com el racó de missatges que anem variant una mica o el de l’ordinador de pintar, com li diem. La primera estona de racons saben que han de restar en el racó que han triat i després de l’avís ja poden circular i canviar de racó, sempre però, respectant les normes. Veureu a les fotos que l’aula respira vida, cadascú concentrat i gaudint d’aquella proposta que ha triat. Quan la sessió acaba i després de recollir els diferents racons ens reunim a la rotllana per comentar com ha anat la sessió. Què ha anat bé, què hem de millorar i què els hi agradat més fer. Pregunteu als petits i ben segur que us explicaran quin racó és el que més li agrada!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>