I MOSTRA DE LECTURA EN VEU ALTA CONFINADA

Hola a tothom!

Teniu ganes de sortir TOTS a la web de l’escola i celebrar la Diada de Sant Jordi les dos coses a la vegada??? Doncs ara és el moment!

Us agradaria també aparèixer en un vídeo explicant la llegenda de Sant Jordi amb els vostres companys? Doncs els seleccionats, ho podran fer! Llegiu atentament tot l’article!

Com ja sabeu, el 23 d’abril és Sant Jordi. Aquest any no el podrem celebrar com els anteriors, però això no vol dir que no ho puguem celebrar… 😉

Hem pensat que seria molt bonic que tota l’escola participés en aquesta Mostra de Lectura en Veu Alta Confinada. Aquest any l’activitat l’haureu de fer a casa però els resultats els veurem tots a la pàgina web de l’escola.

Si sou alumnes de P-3 i P-4, rebreu uns enllaços amb una cançó i la llegenda de Sant Jordi. Ens agradaria moltíssim que ens enviéssiu un vídeo amb un dibuix ben maco de la llegenda i ens l’expliqueu. També us podeu disfressar…

Si feu P-5, ens encantaria veure-us en un vídeo recitant un rodolí sobre Sant Jordi.

Si sou alumnes de Primària, ens agradarà molt que ens envieu un vídeo llegint molt bé un fragment de la Llegenda.

Rebreu tot el material per e-mail, però també us el deixem aquí:

P3-P4 Llegenda   P-3 P-4 Cançó de Sant Jordi      

P5 RODOLINS DE SANT JORDI

SANT JORDI ENAMORAT 

VA MATAR EL DRAC.

 

SANT JORDI DONA UNA SORPRESA

I REGALA UNA ROSA A LA PRINCESA

 

LLIBRES I ROSES 

SÓN COSES BONES

 

ET DIRÉ UN SECRET MOLT FI,

EL CAVALLER SANT JORDI ÉS AQUÍ!

 

1r FRAGMENT LECTURA

2n FRAGMENT LECTURA

Aquest drac feia fugir als veïns del poble, els matava amb el seu alè i se’ls empassava.

Un dia, els ciutadans van decidir donar-li dos ovelles cada dia per a què se’ls mengés. Quan es van acabar, li van donar vaques, bous i tots els animals que tenien, fins que es van quedar sense.

3r FRAGMENT LECTURA

El rei va convocar una reunió, on van decidir que farien un sorteig i li donarien al drac una persona cada dia perquè se la mengés.

Un dia, per mala sort, li va tocar a la filla del rei, i ell tot plorós va dir:

– Perdoneu a la meva filla i, a canvi, us donaré tot el meu or, els meus tresors  i la meitat del meu regne, però us ho demano per favor, deixeu la meva filla.

4t FRAGMENT LECTURA

El poble li va negar, i el rei va demanar vuit dies per a plorar la seva filla. Arribat el dia, el rei la va vestir i la va deixar davant de la cova, a prop del drac. Però de sobte, quan el drac ja obria la seva gran boca per menjar-se d’una queixalada la princesa, va aparèixer el cavaller Sant Jordi, cavalcant sobre un cavall blanc, amb la seva llança i el seu escut brillant.

5è FRAGMENT LECTURA

Aquell cavaller va alçar la seva llarga llança i d’un cop, el drac va caure a terra desplomat, amb la llança clavada al vell mig del cor.

De cop, de la sang del drac que li regalimava cos avall, en va sortir un roser, amb unes roses que brillaven amb l’esplendor del sol. I de sobte, el cavaller Sant Jordi en va collir una, la més bonica de totes, va anar a la princesa i li va donar en senyal d’amor.

6è FRAGMENT LECTURA

El rei li va demanar que es casés amb la seva filla i que li donaria tot el seu or i la meitat del regne. 

Però el cavaller va marxar sobre el seu cavall blanc sense dir res.

Des d’aquell dia la gent del poble va viure tranquil·la.

Per això el dia de Sant Jordi els homes regalen una flor a la persona que més estimen. Les dones, diu la tradició, han de regalar un llibre.

Les llegendes no cal que siguin certes, només cal que siguin boniques.

Totes les gravacions que rebrem, les penjarem a la web de l’escola!

I atenció, d’entre tots els vídeos rebuts de P-3 fins a 6è, en seleccionarem un per classe i muntarem la llegenda de Sant Jordi amb els guanyadors!!!

És importantíssim que, si voleu participar, ens feu arribar els vídeos en horitzontal, com a molt tard, el dia 21 al vespre. No en podrem agafar més passada aquesta data.

Animeu-vos!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>