Arriba SISME: un projecte d’ieBS amb Gasol Foundation.

A lieBS comencem un nou projecte conjuntament amb la Gasol Foundation, fundada pels germans Pau i Marc Gasol, els grans jugadors de bàsquet catalans, guanyadors de l’anell de la NBA i campions del món amb la selecció, entre d’altres.

El projecte SISME (Sessions Inspiradores de Salut en Moviment en el marc de l’Educació Física) té com objectiu promoure la prevenció de l’obesitat infantil en infants.

Tant l’ieBS com a la Gasol Foundation, creiem que la promoció d’hàbits saludables és un pilar fonamental per un adequat desenvolupament físic, psicològic, social i intel·lectual dels nens i nenes en edat de 6 a 12 anys. Per aquest motiu un equip de la Gasol Foundation, arribarà a l’escola i en un aula habilitada per garantir la seva intimitat és prendran unes mesures antropomètriques (pes, talla i circumferència de cintura). Els resultats d’aquest estudi son totalment anònims i arribaran a les vostres cases després de respondre a un petit qüestionari.

Volem impulsar la promoció d’hàbits de vida saludables d’una forma senzilla, divertida i que es pugui fer en família i aquesta és una oportunitat única de fomentar l’alimentació saludable i la importància de l’educació física. 

Entre totes les famílies que vulguin formar part d’aquest interesantíssim projecte es sortejaran una gran quantitat de regals. 

Que ningú ens tregui la gresca!

Durant tota la setmana la disbauxa ha regnat al nostre centre de la mà del rei Carnestoltes. Cada dia ens ha fet venir amb una consigna diferent i, enguany, ha durat dues setmanes ja que ens va donar permís per allargar la gresca tot esperant que s’incorporés el grup de 6è A, que estava confinat. Llegir més»

Ja ha arribat el Rei Carnestoltes a l’ieBS

 

El proper divendres, 19 de febrer, celebrarem el Carnestoltes. Això si, aquest curs haurà de ser una mica diferent degut a les mesures que cal prendre perquè la festa, a més de divertida, sigui també segura. És per aquest motiu que no podrem fer la clàssica rua pel barri que les famílies esteu acostumades a veure, però no us preocupeu perquè organitzarem un fantàstic concurs de disfresses, al pati principal, animat constantment per la batucada de 6è. I a més, durant tota la setmana, el rei Carnestoltes ens donarà unes consignes que haurem de seguir per no fer-lo enfadar: portar un  pentinat divertit, posar-se dues sabates diferents, anar al centre amb pijama i vestir-se amb roba d’esport. Llegir més»

Jornades de portes obertes

Des de lieBS estem preparant les jornades de portes obertes virtuals. La primera setmana de març tindreu tota la informació necessària en aquesta pàgina web. Si teniu qualsevol neguit, ens podeu trucar al 93 397 61 50 i us explicarem tot el que necessiteu. 

Actualitat de les dades de la Covid al centre: Confinem 5è B, 2n i P4

A l’ieBS volem comptar amb totes vosaltres per seguir construint en nostre centre. Les bones relacions s’estableixen des de la confiança i la transparència. És per això que volem dir-vos, amb tota la serenor del mon, la informació que tenim de la manera més clara possible. Tot el que calgui saber, sortirà dels nostres canals de comunicació. Sabem que en aquests temps, quan sortim de l’institut-escola, sentim moltes coses. TOTA LA INFORMACIÓ actualitzada i real, la tindreu aquí publicada i serà informada per les tutores. Intentem no donar força a les veus i comentaris que es van generant, que de vegades porten confusió.

Us informem que avui ens han dit que tenim un positiu per Covid i ens confinen el grup de 5èB, el de 2n i el de P4. Llegir més»

Una setmana especial

L’ieBS comença a aplicar la línia metodològica del treball per propostes. Amb aquesta incorporació, la innovació educativa ja és present a gairebé tot el centre; ambients a la comunitat de petits, espais a mitjans i propostes a grans. La propera setmana també a joves

El treball per propostes a l’ieBS serà un dels eixos centrals del nostre mètode educatiu; “la marca de la casa”. L’equip docent està molt encoratjat amb la seva posada en marxa.

Les propostes són treballs interdisciplinaris que es presenten en un espai educatiu. En tenim 6: Espai Matilda (àmbit lingüístic), Espai Intocable (oficis), Espai Jumanji (científic-tecnològic), Espai Karate Kid (educació física), Espai Willi Wonka (àmbit matemàtic) i Espai UP (àmbit artístic). Llegir més»

Comencem nou trimestre i nou projecte

A l’ieBS comencem un nou projecte conjuntament amb la Universitat Abat Oliva CEU per al foment  de la resiliència sota la direcció de la Dra. Franciele Corti.  

La resiliència és la capacitat que té una persona per a resistir i afrontar situacions dures per tal de “tornar”  al nostre estat estàndard. L’alumnat i l’equip humà del nostre centre, no és aliè a la complexitat del nostre  entorn i la nostra època. Creiem que aquest projecte és una molt bona oportunitat per a dotar-nos d’eines  i estratègies que ens permetin afrontar les adversitats amb la major assertivitat possible i tenir una gestió  emocional que ens permeti, de manera exitosa, tornar a la normalitat. L’ieBS i Abat Oliva CEU compten per  al seu desenvolupament amb el finançament del ministeri espanyol d’Educació i Ciència.  Llegir més»

En motiu de la pandèmia de la COVID-19, les escoles ajornen la seva reobertura pel dilluns 11 de gener enlloc del 8, com estava previst. Si hi hagués més novetats, sempre les trobareu aquí. Acabeu de gaudir els dies que queden.

 

Els informes en mà

Un canvi en el nou ieBpel que fa als informes: ara s’entreguen en mà i en reunions de mitja hora per a cada família.

A partir d’aquest curs hi ha un canvi pel que fa al sistema d’avaluacions. Canviem els informes quantitatius per qualificatius perquè pensem que és la millor manera de conèixer quina és l’evolució dels vostres fills i filles. A final de curs, al mes de juny, és quan definirem quantitativament el grau d’assoliment de les competències bàsiques d’acord amb la normativa vigent (ORDRE ENS/164/2016, de 14 de juny, per la qual es determinen el procediment i els documents i requisits formals del procés d’avaluació en l’educació primària i l’ORDRE ENS/108/2018, de 4 de juliol, per la qual es determinen el procediment, els documents i els requisits formals del procés d’avaluació a l’educació secundària obligatòria.)

Aquests informes s’entreguen en reunions on, a part de la família, hi ha l’alumnat. És un moment d’intercanvi, de reflexió i de posada en comú de tot el procés d’ensenyament aprenentatge.

 

25 N – No és No

L’ieBS, a propòsit del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, vol remarcar la necessitat, avui i cada dia, de treballar intensament i prendre consciència sobre la importància de la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes.

Des de la comunitat educativa, ens cal educar en rela cions sexoafectives sanes, ens cal visibilitzar una violència que fa molt mal però no sempre estem preparats ni preparades per reconèixer, ens cal posar-hi nom i afrontar-la. 80 dones han estat assassinades a l’Estat Espanyol en el que portem de 2020. És una xacra de la nostra societat a la qual li volem posar barreres!

A tot el centre, al llarg del dia d’avui, s’han fet diferents tallers, activitats i dinàmiques que han acabat amb 1 minut de silenci per a totes les víctimes de les violències masclistes. Volem disposar d’eines efectives des de la comunitat educativa per fer front a aquelles situacions que tendim a naturalitzar i que impliquen desvalorització de les nenes, noies o dones, control abusiu, aïllament, submissió, violència sexual. Volem educar per a la llibertat, volem unes escoles lliures de violències!

 

Actualització de les NOFC

Les Normes d’Organització i Funcionament de Centre (NOFC) són un conjunt d’acords i decisions d’organització i funcionament que s’hi adoptin per fer possible, en el dia a dia, el treball educatiu i de gestió que permeti assolir els objectius proposats en la Programació General Anual (document que concreta, a partir del Projecte Educatiu de Centre, les actuacions concretes per a cada curs).

Les NOFC regulen aspectes en relació a:

  • els òrgans unipersonals i col·legiats
  • l’alumnat, el professorat, el PAS
  • l’organització de les activitats del centre
  • el recinte escolar
  • el suport burocràtic

Les NOFC és un document viu. En aquest web s’hi publica l’última versió i sempre el podreu trobar actualitzat. Amb aquest article us volem fer a mans de les darreres renovacions. Per a consultar el document sencer, podeu dirigir-vos a l’apartat NOFC en el menú d’aquesta pàgina.

 

 

Dia 20 de novembre: DIMI

Avui 20 de novembre se celebra el Dia Internacional del Dret dels Infants, i des de l’Ajuntament de Badalona, i més concretament des de la TIAB (Taula de la Infància i l’Adolescència de Badalona), ens convida a escoltar el Manifest del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), llegit per membres del Consell dels Infants de Badalona (CIB).

Durant tot el dia, a la Pl. de la Vila, podeu visitar l’exposició de cartells sobre els drets dels infants realitzada pel CIB.

Com fer un bon aïllament

Benvolgudes famílies,

Malauradament estem vivint temps convulsos. Fer front a aquesta pandèmia és responsabilitat de totes nosaltres. Al centre hi conviuen moltes nens i nens que, a la vegada, cadascuna de les nenes i nens conviuen amb les seves famílies. Cuidar-nos com a comunitat educativa és el millor que podem fer per les nostres veïnes de Sant Roc. És possible que, al llarg del curs, anem vivint quarantenes de diferents dels grups bombolla de l’escola. Nosaltres estem fent el màxim esforç perquè l’ieBS sigui un espai segur i necessitem la vostra col·laboració perquè, quan tornin les vostres filles i fills d’aquest confinament de 10 dies, continuem tenint espais segurs. 

En els casos que un grup hagi tingut contacte amb una persona positiva, encara que la PCR del vostre fill o filla sigui negativa, cal fer la quarantena durant tots els 10 dies establerts. Llegir més»

La castanyada 2020

No negarem que avui ha estat una castanyada deslluïda. A l’ieBS som de festa i xerinola i gaudim totes juntes ballant, cantant i compartint les festes tradicionals amb tota la comunitat.

Malgrat tot, el COVID no ens ha impedit posar humor a les nostres aules i hem celebrat una castanyada atípica. No hem fet la sortida al Montnegre, però cada classe ha celebrat la diada amb el grup bombolla. Enguany, també, a la comunitat de mitjans i grans hem fet una mica de barreja amb el Halloween dels Països Anglosaxons.

Hem fet cançons, danses, pel·lícules, màscares… i, com no, hem menjat castanyes!

 

Actualitat COVID: tanquem 5è A

Benvolgudes famílies!

Us informem que avui ens han dit que tenim un positiu per Covid i ens confinen el grup de 5è A.

L’alumnat, així com la seva tutora, han de quedar-se a casa. Tota la informació que cal saber a les famílies afectades, us arribarà personalment per trucades o missatges directes de les mestres.

La tutora trucarà per xerrar amb l’alumnat i amb les famílies.  Així continuem sabent de vosaltres, que tant us estimem 🤗

El Baldomer continua obert amb les mateixes ganes i il·lusions que sempre. També amb les mesures d’higiene i seguretat, que continuaran essent igual d’estrictes com fins ara. Pel bé de tots i totes, portem sempre la mascareta, fem rentat de mans sovint i quedem amb poques persones. Intentem guardar les distàncies de seguretat quan arribem pel matí o quan esperem a la porta per marxar. Intentem anar a poc a poc i no crear aglomeracions. Llegir més»

La castanyada 2020

El proper divendres 30 d’octubre celebrarem la castanyada. Ens fa especial il·lusió celebrar una data tan assenyalada en el nostre calendari ja que, per si no ho sabeu, la castanyera és un personatge que només existeix a Catalunya i a Occitània. 

Com cada any, és una festa que volem compartir amb el conjunt de la comunitat educativa. Enguany, la pandèmia de la COVID ens obliga a celebrar-la d’una manera diferent i no farem la tradicional sortida al Parc Natural del Montnegre-Corredor. La festa la farem a les aules i la comissió de festes ha ens ha fet una programació d’allò més amena.

Projecte artístic de dimecres: el flamenc

A l’ieBens agrada anar molt més enllà de les àrees i fer un treball globalitzat amb tot allò que ens envolta, identifica i ens caracteritza com a comunitat. Enguany continuem amb un projecte truncat pel confinament de la COVID que havia apropat l’art urbà i el Pop Art a l’alumnat. 

El flamenc és un gènere de música i dansa del segle XVIII, que té com a base la música i la dansa andalusa, i en la creació i desenvolupament del qual van tenir un paper fonamental de la cultura gitana. El flamenc neix i es desenvolupa a Andalusia, durant el període que va des del segle XVIII al segle XX. Al nostre barri, Sant Roc, tenim figures rellevants com el Yiyo, nascut a Badalona l’any de 1996. És l’última revelació de l’art flamenc. Amb tot just 19 anys i dotze de trajectòria professional, d’ell ja s’ha dit que és «el bailaor del futur». Llegir més»

L’ieBS entra al Consell dels infants de Badalona

El Consell dels Infants de Badalona (CIB) és un òrgan de participació on els infants, de 10 a 12 anys de les escoles, dels esplais i d’altres centres educatius de la ciutat dialoguen, debaten, es comprometen, elaboren propostes i fan sentir la seva veu. El CIB és un instrument educatiu que fomenta el diàleg, la interrelació entre infants de tota la ciutat, la corresponsabilitat, la participació significativa i la qualitat de la democràcia. Gràcies a les representació de dos alumnes de cinquè, enguany tindrem veu i vot al Consell. Llegir més»

Dilluns és festa

banner amb un calendari

El proper dilluns 12 d’octubre és el pont del Pilar i l’ieBS us espera de nou, amb els braços ben oberts, el dimarts dia 13. Us informem que, l’alumnat de P3 que ha estat en aïllament, també es reincorpora després del corresponent períodes de confinament, havent realitzat les PCR i desinfectat l’aula.

Ens veiem dimarts!