VAGA 29 DE NOVEMBRE

Benvolgudes famílies,

El proper DIJOUS 29 de novembre hi ha convocada una jornada de VAGA i mobilització per a la millora de l’ensenyament públic, el seguiment de la qual a la nostra escola ens porta a comunicar-vos que quedaran alterades les activitats lectives al llarg del dia. Aquesta jornada de vaga educativa se suma a tots els sectors dels serveis públics que aquest dia i aquesta setmana estan convocant diverses aturades per millorar la qualitat d’aquests serveis.

Els motius que ens porten a secundar aquesta vaga es poden resumir en un: l’infrafinançament endèmic de l’educació pública catalana (quan tot just està començant a debatre uns nous pressupostos), a la cua d’Europa i de l’Estat. Concretant-hi una mica més, en volem destacar els següents:

  1. Millora de l’horari lectiu dels i les docents: fa 2 cursos la reducció d’una hora lectiva va permetre l’increment de més d’un mestre en la gran majoria d’escoles, cosa que va significar una millora significativa en l’atenció qualitativa dels vostres fills i filles. Amb aquesta nova mesura es retornaria a la situació de l’any 2011.
  2. La reducció del nombre d’alumnes per aula, mesura que permetria una atenció més individualitzada de les vostres filles o fills i, per tant,  contribuiria a millorar la qualitat del seu aprenentatge.
  3. La transformació dels contractes d’un terç de jornada en contractes de mitja jornada. A més de reduir la precarització que pateix una part del professorat, aquesta mesura significaria un increment d’hores que l’escola podria dedicar a l’atenció de l’alumnat.
  4. La derogació de la LEC i la LOMCE, dues lleis que prescriuen una gestió antidemocràtica dels centres. Cal que l’ensenyament públic deixi d’actuar com el privat i que els seus professionals puguin debatre lliurement tots els aspectes pedagògics i didàctics, amb la qual cosa s’enriqueix el procés d’ensenyament-aprenentatge.
  5. L’increment del personal d’atenció i suport educatiu i la consolidació del personal temporal, que ara mateix arriba al 40% als centres educatius públics.
  6. La reversió d’altres retallades per tal de retornar a les condicions d’abans del 2010.

El professorat de l’escola que exercirà el seu dret de vaga seran:

Palmira Soler, Natàlia Baró, Natàlia Sucarrats, Pilar Casellas, Ramon Capdevila, Sílvia Cortada, Arturo Romero, Marta Checa, Alícia Salvador, Emília Guitart, Imma Sopa, Toni Llobet, Montse Marsans, Neus López, Glòria Valls, David Vendrell, Marc Galceran, Montse Barrera i Rosa Vila.

La resta del professorat treballarà a l’escola dins del seu horari habitual.

Us demanem que en comprengueu els motius, que aquesta és una lluita per la millora de l’escola pública que ens afecta a tots i a totes. Per tot això, us recomanem de no portar els vostres fills i filles a l’escola aquest dia.

Junts aconseguirem una escola millor per a tothom!

 

Arturo Romero

Director Escola Alta Segarra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>