RECOMANACIONS COVID

Benvolgudes Famílies,

Ja fa uns quants dies que hem començat el nou curs i tots plegats hem aconseguit entendre el funcionament de les entrades i sortides, i estem seguint força bé les recomanacions del departament de salut.

Com que hi han directrius que són canviants, hem actualitzat el Pla d’Obertura del centre.

També us adjuntem en aquest article, un vídeo explicatiu de com es fa una prova PCR a un nen o nena, per tal que tothom pugui comprovar que són molt menys invasives del que eren fins ara.

Des d’aquí, volem agraïr l’esforç de tota la comunitat educativa  a l’hora de portar a terme aquest Pla i de complir les recomanacions, ja que entre tots intentarem mantenir el nostre centre lliure de Covid, perquè l’Educació és bàsica, però la Salut és el primer.

Aquí teniu el Pla d’Obertura del Centre i el Pla d’Obertura del Menjador.

Pla Funcionament Menjador-Covid- Curs 20-21.

PLA D’OBERTURA octubre 2020

Des le la gestora COVID del Centre d’Atenció Primària, ens han fet arribar aquest vídeo explicant com es fa la prova PCR als alumnes pediàtrics.

https://www.youtube.com/watch?v=UdBoRvikG44

També us recordem que la primera setmana de setembre (els dies 8 i 9) es van fer les reunions de pares (telemàtiques), en les que es van presentar les noves directrius per a aquest curs.

Aquí teniu els enllaços per cicles:

https://agora.xtec.cat/esc-altasegarra-calaf/categoria/educacio-infantil/

https://agora.xtec.cat/esc-altasegarra-calaf/categoria/cicle-inicial/

https://agora.xtec.cat/esc-altasegarra-calaf/categoria/cicle-mitja/

https://agora.xtec.cat/esc-altasegarra-calaf/categoria/cicle-superior/

Per finalitzar, us deixem un document molt interessant  de preguntes freqüents.

FAQS

salut-escola-faqs

BEQUES DE MENJADOR

Benvolgudes famílies.

 

Us comuniquen que s’ha obert la convocatòria del Consell Comarcal de l’Anoia per sol.licitar els Ajuts Individuals de Menjador curs 2020-2021.

 

Podrà sol·licitar l’ajut de menjador escolar l’alumnat que reuneixi els requisits següents:

 

 1. Estar matriculat per al curs 2020-2021 en un centre educatiu de la comarca de l’Anoia, sostingut amb fons públics de Catalunya, en qualsevol dels cursos de l’ensenyament obligatori o al segon cicle d’Educació Infantil
 2. No tenir el servei de menjador amb caràcter preceptiu i, per tant, gratuït. (Aquesta convocatòria no és per a l’alumnat de Transport  i Menjador Obligatori).
 3. No estar en acolliment residencial.
 4. Fer ús del servei de menjador escolar.
 5. Tenir una renda màxima familiar anual de l’any 2019 calculada en funció dels membres computables de la unitat familiar i per l’agregació de les unitats de consum que es detallen a continuació:

 

 1. Primer adult (sustentadors principals): 10.981,40€
 2. Segon adult (sustentadors principals): 5.490,80€
 3. Altres adults que integren la unitat familiar diferents als sustentadors principals: 2.745,35€
 4. Per cada nen/a de la unitat familiar: 3.294,45€

 

 

Les sol.licituds s’hauran de presentar a l’escola entre els dies 1 a  19 de juny de 2020.

 

Us adjuntem els models de sol.licitud :

 

MODEL 1. Per a les famílies que ja van demanar l’ajut el curs 2019-2020 (tant si se’ls va concedir l’ajut com si no se’ls va concedir).

MODEL 2. Per a les famílies que no la van demanar el curs passat o per a les que han sofert variacions en relació a la documentació presentada el curs passat.

Aquí us facilitem  també l’accés a la pàgina web del Consell Comarcal

http://www.anoia.cat/departaments/ensenyament/

Per tal d’evitar al màxim la presència de massa persones al centre, us adjuntem els dos models de sol·licitud. Només heu de descarregar aquell que us interessi i quan el tingueu complimentat, el retorneu a l’escola.

Recordeu que si teniu algun dubte amb les dades, us haureu d’adreçar a Serveis Socials de l’Ajuntament.

La secretaria del centre estarà oberta cada matí de 9 a 13h.

Cordialment.

 

MODEL 1 AIM confirmació de dades – model 1

 

MODEL 2 Sol.licitud AIM – model 2

SANT JORDI 2020

 

Benvolgudes i benvolguts,

Malgrat que aquest any tindrem un Sant Jordi molt diferent, segur que el recordarem tota la vida!!!

Tota la comunitat educativa us vol desitjar, malgrat tot, un  BON SANT JORDI 2020!!

I per a tothom, un petit regal, que evidentment va de llibres…

COMENÇA EL TERCER TRIMESTRE

 
Benvolgudes famílies,
Com ja sabeu, aquest trimestre farem tasques telemàtiques i tothom rebrà a casa les feines que us han preparat el grup de mestres.
Cada tutora us les farà arribar al vostre correu i vosaltres les hi haureu de retornar a ella.
De tota manera, cada setmana… Llegeix més»

AJORNADA LA PREINSCRIPCIÓ

AJORNADA   LA   PREINSCRIPCIÓ
 
 

Benvolgudes famílies,

​​​​​​​El Departament d’Educació ha decidit ajornar la preinscr​ipció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat. Això afecta tant als alumnes que han de començar P3 al nostre centre, com… Llegeix més»

Concurs de lectura en veu alta

El passat dimarts, 3 de març del 2020, a Igualada es van portar a terme els quarts de final de l’Anoia del certamen de Lectura en veu Alta. La nostra escola va estar representada en dues de les cinc categories: la Núria Vilaseca Sarri, en… Llegeix més»

Carnestoltes

El passat divendres 28 de febrer vam celebrar el Carnaval a l’escola. Les disfresses han estat relacionades amb l’eix temàtic d’aquest curs: El Cinema. Mireu quines disfresses més xules!!!

Col·laboració amb SOS Àfrica

Durant el mes de setembre l’escola ha participat en la recollida de roba usada pel projecte SOS Àfrica. Com podeu veure les famílies han col·laborat activament. Moltes Gràcies a TOTHOM!

FINAL JOCS FLORALS

Aquest dissabte dia 15 dia les alumnes de Primer de Primària Ona Sotillos i Martina Bautista van anar a Barcelona per participar en la final dels Jocs Florals que organitza el Departament d’Educació per la seva poesia “Els Planetes“.

Enhorabona!

 

BEQUES AJUNTAMENT LLIBRES I MATERIAL CURS 2019-2020

Benvolgudes famílies,

Mitjançant aquesta carta, us informem que des de la Regidoria de Benestar Social s’han aprovat les bases de concessió d’ajuts per a l’atorgament de beques per a llibres de text i material escolar per als alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria per al curs 2019-2020 i les bases reguladores dels ajuts per a la realització d’activitats culturals d’infants i adolescents també per al curs 2019-2020.
Els terminis d’aquestes dues convocatòries són els següents:

 • Data recollida de sol·licituds: es podran recollir a partir del 5 de juny a l’Escola Alta Segarra, Institut Alexandre de Riquer, Ajuntament de Calaf o descarregar-la directament de la web de l’Ajuntament.
 • Terminis de presentació de sol·licituds: del 5 al 18 de juny a l’Ajuntament de Calaf en horari d’atenció al públic. Fora d’aquest període, les sol·licituds NO es recolliran. En cas de tenir germans, només cal presentar una única sol·licitud amb tots els alumnes per als quals es demana la beca, tant si van a l’Escola com a l’Institut.
 • Data resolució dels ajuts: es podrà consultar el llistat dels atorgaments a l’Ajuntament de Calaf a partir del dia 1 de juliol.
 • Data recollida dels vals d’ajut per a llibres de text i material curs 2018-2019: de l’1 al 5 de juliol a l’Ajuntament de Calaf.

Beneficiaris:
Poden ser beneficiaris dels ajuts de les dues convocatòries, els alumnes empadronats al municipi de Calaf que cursin educació infantil, primària o secundària obligatòria al mateix municipi.
Poden sol·licitar els ajuts els pares, les mares, els tutors legals o les persones encarregades temporalment o definitivament de la guarda de les persones beneficiàries.
Requisits:

 1. Presentar la sol·licitud corresponent omplerta per complet i tota la documentació necessària fotocopiada en els terminis i la forma establerts. (No s’ompliran sol·licituds ni es fotocopiaran documents ni a l’Ajuntament ni als centres educatius).
 2.  Estar empadronat i que l’alumne visqui i cursi els estudis al municipi de Calaf.
 3. No rebre cap altre ajut pel mateix concepte d’altres ens públics i/o entitats.
 4. La unitat familiar només pot disposar d’un habitatge en propietat (com a màxim).
 5. El cost que la unitat familiar destina mensualment a l’habitatge, ja sigui habitatge de lloguer o de compra, no pot superar els 500€ mensuals.
 6. Tenir una renda neta per membre de la unitat familiar, igual o inferior a l’IRSC de l’any en curs en el que es fa la convocatòria (per a l’any 2019 és de 569,12€ al mes), excepte en els casos d’acreditació de violència de gènere, que només es tindran en compte els ingressos de la persona víctima de violència de gènere.

Per membre de la unitat familiar s’entendran aquelles persones que constin en el certificat de
convivència.
La renda neta mensual per membre de la unitat familiar és el resultat de la divisió del total dels
ingressos nets percebuts per la unitat familiar l’any 2018 entre catorze. A la renda neta mensual de la unitat familiar s’hi pot restar fins a un màxim de 300 euros en concepte de despeses mensuals de préstec hipotecari o de lloguer de l’habitatge on resideixi la persona beneficiària.

Per qualsevol dubte o aclariment, us podeu dirigir al departament de Benestar Social de l’Ajuntament amb cita prèvia, a l’adreça de correu electrònic calaf@calaf.cat amb assumpte “sol·licitud beques de llibres” o al telèfon 938698512 en horari de 9 a 14h.

Calaf, 30 de maig de 2019