Obradors compartits, vins naturals, maltatge d’ordi i alternatives al coure, 4 jornades per tancar l’any

El desembre, l’Escola Agrària de Manresa organitza quatre jornades tècniques, en el marc del Pla anual de transferència tecnològica.

3 de desembre: Obradors compartits a la Catalunya central.

A la Catalunya Central s’està impulsant la creació d’un obrador públic compartit, on diverses persones o projectes puguin preparar les seves elaboracions per vendre-les al mercat amb un registre sanitari.

L’objectiu d’aquesta jornada és doble. D’una banda, explicar els fonaments, la gestió i la normativa que cal tenir en compte en un obrador compartit. De l’altra, oferir un espai de trobada on compartir les necessitats i inquietuds de projectes agroecològics i/o d’elaboració que puguin estar interessats en formar part d’aquest projecte.

programa obradors

9 de desembre: Vins naturals

Una jornada per conèixer de prop la realitat dels vins naturals, de la mà de tres experts, amb tast final.

Els vins naturals són aquells que neixen d’unes vinyes en les que el maneig del cultiu respon a criteris de mínima intervenció produint un raïm que mostra de manera molt fidel les característiques del sòl i clima que l’han format. I amb un procés de vinificació que, sense afegir ni eliminar cap producte, acaba oferint un vi d’un caràcter molt personal que reflecteix la naturalesa de tots i cadascun dels agents involucrats.

programa vins naturals

10 de desembre: Maltatge d’ordi ecològic

Una jornada per donar resposta a les claus del maltatge d’ordi ecològic: saber la procedència de la malta, de quines varietats d’ordi cerveser està fet,i  conèixer i entendre tots els processos i canvis que intervenen en el procés de maltatge.

I conèixer de primera mà l’experiència de “Lo Vilot”, elaboradors artesanals de cervesa que tanquen el cercle de la seva producció.

programa maltatge

12 de desembre: Controvèrsia en l’ús del coure en horta ecològica: reducció i alternatives.

El pas de producció agrària convencional a ecològica no sempre s’ha pogut fer amb impacte zero. Encara hi ha productes que, tot i ser d’origen natural, es poden bioacumular als sòls i a mitjà termini poden contaminar-los.

En aquest seminari parlarem de la problemàtica, les perspectives i les possibles solucions a l’ús de coure en horta per a continuar tenint cultius sans, minimitzant les aplicacions de coure, o  substituint-lo per altres substàncies.

programa coure

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>