Projectes i col·laboracions

PROJECTE ACCESSIBILITAT HEWLETT PACKARD

El Centre Públic d'Educació Especial Pont del Dragó, del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), conjuntament amb el Centre Especial de Treball Odisseny de la Fundació Pere Mitjans (FPM) i la Federació ECOM (FECOM) , intervé des de l’any 2003 com a Centre de Referència en el desenvolupament de les millores en l'adaptabilitat dels productes informàtics de la empresa Hewlett Packard (HP) destinats a usuaris amb algun tipus de discapacitat, en la divisió que HP té a Sant Cugat, dedicada al disseny dels sistemes d’impressió de gran format.

Com a centre especialitzat en l'accessibilitat en les TIC, l'equip d'assessors tècnics del nostre centre col·labora en:

  • el procés d'avaluació (investigació, fabricació...) dels productes, serveis i informació que aportin la qualitat d'accessibilitat i el disseny universal, a les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial.
  • el procés de certificació dels productes informàtics HP segons els requeriments d'accessibilitat especificats en la Secció 508 de la "Rehabilitation Act" relativa a la catalogació de productes accessibles, així com qualsevol altra norma aprovada tant a nivell nacional com internacional i, en especial, dins del'àmbit de de l'Unió Europea.

usuaris fent proves d'accessibilitat

Conveni de col·laboració amb la UAB

El CEE Pont del Dragó ha signat un conveni de col·laboració amb la UAB i l'empresa Voiceitt per al desenvolupament de la app talkitt en català i castellà.

Es tracta d'una app per a persones amb disàrtria (problemes de parla) on la parla és prou entenedora per l'entorn proper o familiaritzat amb l'usuari (família, escola, amics,...) però no és funcional fora d'aquest entorn (la gent no els entén). El que pretén és millorar la veu amb un sistema de reconeixement que es pot entrenar i que després reprodueix la veu en alta qualitat. La novetat, però és que parteixen de models o patrons d'entonacions fonètiques usuals en determinades discapacitats (paràlisi cerebral, ictus, Parkinson,..) i de fet el procés pretén millorar la pròpia veu de l'usuari. Seria com l'efecte contrari a un distorsionador de veu.

L'altra novetat és que això es fa pràcticament en temps real. Pensem que aquesta eina pot marcar un abans i un després en la millora de la comunicació de les persones amb problemes de parla i que pot tenir una incidència positiva molt significativa en la inclusió educativa, així com també en l'entorn personal i social en general.

http://www.talkitt.com/

La notícia als mitjans de comunicació i a les institucions que hi participen:

Som Partners de:


Web de Voiceiit

Galeria d'imatges

Projecte ELDA

Projecte europeu (2001-2003) va tenir com a objectiu la creació d’una comunitat virtual d’aprenentatge electrònic, especialitzada en formació adaptada per persones amb discapacitat motriu.

El Projecte ELDA va ser liderat pel Centre Municipal Pont del Dragó, amb la participació d’organitzacions d’Espanya, Alemanya, Àustria i el Regne Unit.

Algunes de les característiques d’accessibilitat del projecte Elda s’han aplicat a la nostra web.

Per descarregar l'article sobre l'ELDA publicat la revista "Comunicación y Pedagogia" (número 197, any 2004), pulseu aqui.