ACTA 1 COMITÈ AMBIENTAL DE CENTRE.

COMITÈ AMBIENTAL DE CENTRE

 

 

Assistents: Maria Pilar Cases (Ajuntament i C.Comarcal), Sílvia Gonzàlez (AMPA i menjador), Núria Bosque i Iona Reagan (alumnes), Marta Hidalgo, Marta March, Rosa Navarro, Jordi Carrasco, Alícia Pereira, MªJosé Doñate i Sandra Canóniga (mestres).

 

Temes tractats:

1) Presentació dels representants dels diferents sectors.

2) Funcions del Comitè Ambiental de Centre.

S’explica que la nostra funció és la de seguiment i valoració de les activitats que es porten a terme al nostre centre així com fer d’enllaç entre els diferents sectors de la comunitat educativa.

3) Presentació del Pla d’acció del curs 17-18.

Es presenta el Pla d’acció d’aquest curs on es recullen les activitats que el nostre centre prioritza aquest curs.

4) Valoració de la setmana de la mobilitat sostenible:

La valoració de la setmana de la mobilitat sostenible va ser positiva. Els representants del CAA van dir que havien trobat a faltar les enquestes que es passaven a les classes abans, durant i després de l’activitat, així com la cançó que vam reproduir durant tota la setmana.

També van trobar a faltar el Joc de la Serp. Es comenta que es tracta d’una iniciativa europea i que ens hem tornat a inscriure. Ens enviaran el material necessari per portar-la a terme.

Es proposa fer una altra edició de “la setmana de la mobilitat sostenible”.

L’Ajuntament ha de vetllar perquè es tanqui el carrer Tarragona durant aquesta setmana. Han d’avisar ells als mossos.

Cal recordar als nostres alumnes de la importància d’anar de manera cívica pels carrers quan anem amb bicicleta o patinet perquè poden fer mal als vianants. Haurem de recordar que a dins de l’escola anirem caminant i no utilitzarem aquests mitjans de transport donat que és perillós. És important fer un treball a casa i també a les tutories. Seria bo que es creessin uns camins segurs per anar a les escoles.

L’Ajuntament es va comprometre a posar uns aparca bicicletes i aparca patinets. Diuen que tenen els aparca bicis i que pròximament els posaran. Els aparca patinets són molt cars i estan mirant alternatives.

5) Projecte Aluminium.

Al CAA es va proposar fer aquesta activitat a nivell de centre. Es tracta d’intentar reduir o eliminar l’ús del paper d’alumini fent-nos conscients de l’impacte que té al medi ambient. L’activitat consisteix en què cada vegada que un alumne o mestre porti un entrepà embolicat amb paper d’alumini s’ajunti en una bola. La bola d’alumini estarà a l’entrada de l’escola a dins d’una caixa transparent i s’haurà d’anar afegint el paper d’alumini. L’objectiu és que la pilota d’alumini sigui el més petita possible en acabar el curs. D’aquí la importància de treballar-ho tant a casa com a les tutories. El projecte s’iniciarà després de les vacances de Nadal.

6) Patis:

El Departament d’Ensenyament es va comprometre a fer la tanca perimetral del nostre centre durant l’estiu però finalment no va ser així. El projecte de pati tal qual està plantejat no es pot portar a terme fins que no es faci la tanca i el terra del nostre pati. Es un projecte ambiciós que implicaria a tota la comunitat educativa. El terreny és de sorra i s’aixeca molta pols. Hi ha d’altres sorres que no aixequen tanta pols. L’AMPA està mirant de fer un sorral nou a infantil i voldrien fer alguna aportació a nivell de material de joc. Un rocòdrom horitzontal o una paret o pissarra on els nens poguessin pintar amb guixos serien algunes de les idees que es comenten.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>