NOTÍCIA CIENTÍFICA 12

EL DELTA DE L’EBRE EN PERILL

Aquest dimecres 2 de març, els nens i nenes de 6è B vam anar a les diferents classes de l’Escola Vella a parlar del polèmic Pla Hidrològic que el govern proposa fer al Delta de l’Ebre i de les seves conseqüències.

El Delta de l’Ebre és on acaba el recorregut d’un dels rius més llargs i  cabalosos d’Espanya: el riu Ebre.

El govern espanyol vol desviar part de l’aigua de l’Ebre per construir nous embassaments a altres llocs. Això suposaria que agafarien molta aigua del riu, en concret, arribaria al Delta només una mica més de la meitat de l’aigua de la que arriba ara.

Això posaria en perill la supervivència de moltes de les espècies animals i vegetals que hi ha al Parc Natural del Delta, a més de canviar la manera de viure de la gent del Delta, que ja no es podria dedicar a la pesca i al cultiu d’arròs, per exemple.

Podeu veure un petit vídeo explicatiu si voleu saber-ne més:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/info-k/el-delta-en-perill/video/5583064/

– Algú de vosaltres ha visitat el Delta de l’Ebre?    – Sabeu què és un parc natural?   – Què en penseu vosaltres d’aquest Pla Hidrològic?

5 comentaris

 1. Juan Romero

  Hola soc el Juan.
  Yo no he anat al Delta de l’Ebre pero m’agradaria. Yo no estic d’acord del pla hidrólogic perqué si no hi ha aigua en un lloc pues que que fasin un altra cosa.

 2. Juanito

  Vam fer la notícia a 4rt va ser fàcil perquè els nens de 4rt entenian tot però no feien cap pregunta a mi em va costar perquè JO soc vergonyós però al final em va fer ganes de parlar un altre vegada

 3. Maria Pallarès

  Hola!!
  Aquesta notícia no la trobo bé perquè el delta de l’Ebre ja no seria un parc natural.
  Al meu grup ens va tocar anar a 5èA, ens van fer moltes preguntes, primer estava nerviosa però després ja em vaig acostumar!

 4. toni jorda leon

  Hola soc el Toni de 6é B
  Jo si he anat al delta d´Ebre i em va agradar molt, es molt grant i no es veia el fons.
  Alli i abian cams de aros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>