AVUI PARLEM DE … Que demana l’escola? Una enquesta, un plenari, signar una carta de compromís…

Famílies, cada any sabeu que s’introdueixen nous aspectes a treballar, altres es reprenen i alguns es continuen…

Aquest curs a les reunions de finals d’octubre – principis de novembre us vam parlar del Projecte de Convivència (un projecte que el Departament d’Ensenyament el curs passat va engegar a totes les escoles en un termini de 3 anys. Ara estem en el segon)…   us vam donar una enquesta per omplir, i en acabar la reunió us vàreu endur un gruix de fulls per retornar (la carta de compromís, l’informe compartit, les temàtiques per les xerrades dels Moments per parlar de l’escola,…)  bufff!  Quin munt de paperassa!!  A les famílies que no vau venir també us vam donar el plec de papers…

Des de l’escola el nostre major desig és que caminem junts per l’educació dels nens i nenes i volem explicar-nos les vegades que calgui perquè enteneu què fem i per què.  La intenció d’aquest escrit  és donar a conèixer encara més les actuacions que s’han fet, s’estan fent i es faran per abordar el Projecte de Convivència.  Aquestes activitats engloben dos blocs:

  • Per una banda el “saber estar”, una sèrie de valors que impregnen les activitats del dia a dia, que l’hem volgut treballar a fons com una de les actuacions del Projecte de Convivència i l’hem anomenat “Com viure bé a l’escola”.

– Amb l’alumnat ho vam iniciar al mes d’octubre i encara hi estem immersos en compartir-ho.

– Amb els mestres, el personal PAS (administrativa i TEI), el Conserge, amb l’Educadora i el Vetllador vam fer un Claustre per              compartir “Com estar bé a l’escola”.

– Amb el monitoratge de menjador s’hi està treballant. I aquests duran a terme una sèrie d’activitats per treballar el saber estar              amb l’alumnat que es queda a dinar per  tal de millorar la qualitat del temps de migdia.

– Amb vosaltres, famílies, us vam donar l’enquesta per generar debat a la reunió d’inici de curs. 

  • Per altra banda la Carta de Compromís, un document que també forma part del Projecte de Convivència i que l’inspector el curs passat ens va fer elaborar de manera immediata,  recull els acords que el centre  i  la família es compromet per tal de formar persones autònomes, responsables, crítiques i actives en la societat.

La diversitat en com educar és latent i cal que compartim des de tots els àmbits de la comunitat educativa “Com viure bé a l’escola”, per treballar junts en una mateixa direcció.    Els nens i les nenes mereixen que siguem coherents amb les nostres actuacions cap a ells i ens recolzem mútuament en les decisions que prenem.  Perquè és contraproduent per un nen que els adults no es posin d’acord en referència amb la seva educació.

Com ja us vam dir, en el mes de març farem un plenari (és a dir, una trobada en la que hi participarem mestres, les famílies que hi assistiu, monitoratge de menjador, PAS,…)  i serà un dels “Moments per parlar de l’escola” en que us retornarem el buidat del que vau respondre a les enquestes.  També serà una oportunitat per parlar i compartir sobre la Convivència a l’escola amb l’objectiu de generar les bases del document que elaborarem  els membres de la Comissió de Convivència.  També una oportunitat per compartir la Carta de compromís i recollir noves propostes per ajustar l’actual.

Per tot el que us hem explicat us convoquem i us  esperem en aquest plenari del dia 26 de març!!!

ELS NENS I LES NENES MEREIXEN QUE L’ESCOLA I LA FAMÍLIA COMPARTIM LES IDEES I VALORS DE L’EDUCACIÓ.

 

Comissió de Convivència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>