AVUI PARLEM DE … Ja vaig a l’escola dels grans!!

L’inici d’escola sempre il·lusiona però alhora fa respecte. Pels nens i nenes de P3, venir a l’escola dels “nens grans” és emocionant. És un moment molt esperat però també desconcertant. Han de conèixer noves persones de referència a qui han de donar sentit i afectivitat, i han d’acostumar-se a noves rutines i a nous espais. Tot plegat no és fàcil.

Però no només pels nens i nenes és complicat, sinó també per les famílies. Pares, mares i mestres han d’iniciar la construcció de nous vincles de confiança amb els mestres dels seus fills i han de començar a conèixer i a viure de primera mà el Projecte Pedagògic de la Riera. És probable que la intensitat en què es viu tot aquest procés no deixi adonar-se de l’ importància que té  viure bé tot aquest moment.

I no només és complicat pels nens i les famílies, sinó que també és pels mestres un període d’adaptació per conèixer cada família, cada infant i les seves peculiaritats. La nostra tasca consisteix en orientar a les famílies perquè la separació es visqui el menys angoixant possible. Una bona acollida és primordial perquè el procés d’adaptació vagi progressant de manera exitosa.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>