Mural Renaixem 2n Cicle- 5è

A principi de curs vam rebre als alumnes amb la cançó “Renaixem” de Xavi Sarrià.

A partir d’aquesta cançó van treballar diferents aspectes del currículum segons la necessitat de cada grup (la separació de síl·labes, la poesía, les metàfores…)

Com a cicle volíem deixar empremta de tot el que havíem treballat aquest principi de curs. La nostra intenció era recollir el que vam treballar en un treball global on tots l’alumnat estigui representat. 

La proposta que ens va semblar més adient era fer un mural de tot el cicle a on cada alumne participant fes una fotografia sobre allò que li ha ajudat a tirar endavant. 

Ara tocava fer el mural. El problema que se’ns planteja era de quina mida haurem d’imprimir cada fotografia perquè en el mural puguem posar totes les imatges. Sabíem que les mides del mural eren de 4,10 m x 1,10 m, i que en total havien 145 imatges, una per cada alumne. 

A partir d’aquí cada grup va intentar solucionar el problema a la seva manera. En el nostre grup, al veure que se’ns feia molt difícil el càlcul, vam decidir posar un paper d’embalar amb les mides del mural, i vam estar fent indagacions a veure com podíem dividir aquell espai en 145 requadres. Van estar provant posant fulls a sobre del mural, mirant quantes files i quantes columnes en sortien. Per casualitat un alumne va trobar que la mida del seu llibre de lectura hi cabia just les vegades que necessitàvem. 

Fent diferents proves, vam veure que amb mides estandaritzades, la mida que buscàvem era més petita que un DIN A5 (què és la meitat d’un DIN A4), però més gran que un DIN A6 (què és la quarta part d’un DIN A4). 

També ens vam adonar que dividint l’espai en 7 fileres i 21 columnes ens donava un total de 147 espais, que s’apropa molt al resultat que estem buscant. 

A partir d’aquí vam veure la necessitat de fer servir l’algoritme de la divisió per poder ajustar el resultat a les nostres necessitats. Per tant vam dividir els 4,10 metres de llargada entre les 21 columnes i els 1,10 metres  d’amplada entre les 7 fileres. Després d’alguns problemes amb la divisió amb decimals, vam trobar que era millor passar els metres a centímetres per tenir nombres sencers, i llavors vam trobar que els requadres ens quedaven a una mida de 19 cm x 15 cm. 

Quant ja creiem que ho teníem tot solucionat, ens vam adonar que els nostres càlculs servien per posar totes les fotografies de forma horitzontal, però que teníem moltes imatges (gaire bé la meitat) que estaven en vertical. La segona part de la nostra feina va ser trobar la manera de dividir el mural de forma que la meitat de les imatges estiguessin en horitzontal i l’altra meitat en vertical. 

La proposta que més ens va agradar que ens permetia dividir l’espai amb els requadres necessaris era fer una marc a fora amb les imatges en horitzontal i dividir l’interior d’aquest requadre en imatges en vertical. 

Vam gaudir molt durant el procés i ja tenim ganes de veure el resultat final amb totes les imatges penjades. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>